Ergin Ataman Atina’da kral gibi karşılandı

Panathianaikos ile finalde Real Madrid'i yenerek EuroLeague şampiyonluğunu ulaşan Ergin Ataman'ı Yunanistan'da binlerce taraftar bağrına bastı. Taraftarlar, kulüplerine yedinci şampiyonluğu getiren koç lehine tezahürat yaptı.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Binlerce kişi Ergin Ataman lehine tezahüratlarda bulundu.

Berlin’deki Uber Arena’da gerçekleştirilen EuroLeague Dörtlü Final organizasyonda Fenerbahçe, Real Madrid ve Olympiakos’la şampiyonluk mücadelesi veren Panathinaikos, ilk maçta Fenerbahçe’yi 73-57 yenerek finale yükseldi. Olympiakos’u mağlup eden Real Madrid’le finalde karşılaşan Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, ilk yarıyı geride kapatmasına karşın ikinci devredeki sert savunmasıyla maçı 15 sayı farkla 95-80 kazanarak şampiyon oldu. Ataman, Panathinaikos’u yedinci kez Avrupa’nın zirvesine taşıdı.

Ergin Ataman yönetimindeki Yunan ekibi Panathinaikos, Atina’da taraftarlarınca coşkuyla karşılandı. Taraftarlar, Eleftherios Venizelos Havaalanı’na akın etti. Yüzlerce taraftar yeşil beyazlı ekibi havaalanında karşılarken basketbolcular ve teknik heyet, üstü açık bir otobüsle havalimanından Panathianaikos’un salona OAKA’ya geldi.

Burada, takımlarını bekleyen taraftarlar hareketli müzikler eşliğinde şampiyonluklarını kutladı. Otobüsün yaklaşmasıyla, Türk başantrenörü gören taraftarlar ‘Ergin Ataman’ tezahüratı yaptı.

Otobüsün üzerinden taraftarlara seslenen Ataman, “Siz bize inandınız. Biz size inandık. Bizden yedi yıldız istediniz, yedi yıldız burada. Keyfini çıkarın” diye konuştu. Taraftarlar da, sekinzinci şampiyonluğu da Ataman’la yaşamak istediklerini belirten tezahüratlarda bulundu.

Panathinaikos taraftarı Aleksis Ioannou, takımlarının Avrupa şampiyonluğu için, “Harika, çok güzel. Panathinaikos demek, Atina demek. Bugün tüm Atina ve tabii ki tüm Yunanistan sporun keyfini çıkarıyor, harika bir anı kutluyor” dedi. Ioannou, taraftarların Ataman’ı çok sevdiğini vurgulayarak, “Takımın mentalitesinde büyük değişiklikler yaptı. Panathinaikos olarak bir aile oluşturduk ve bunu görmek harika” diye konuştu. Taraftarlardan Dimitris Grecelos ise şunları söyledi: “Panathinaikos her şekilde zaten çok büyük bir takım. Dolayısıyla bu şampiyonluk çok daha yıllar önce yaşanmalıydı. Neyse ki sonunda oldu.”

Ergin Ataman yine Avrupa'nın zirvesinde... Yumruk havada!Ergin Ataman yine Avrupa’nın zirvesinde… Yumruk havada!

Katerina Karidaki ise şampiyonluk sevincini şu sözlerle aktardı: “13 yılın ardından çok büyük bir zafer. Hafta sonu çifte sevinç yaşadık, hem futbolda hem basketbolda. Artık başarıya dönük büyük bir dönüşüm olduğuna inanıyorum. Türkiyeli olan başantrenörümüze de çok teşekkür ediyoruz. Bu yolda bize çok yardımcı oldu. Hepimiz çok neşeli ve mutluyuz.”

Avrupa basketbolunun zirvesinde bir Türk: Ergin AtamanAvrupa basketbolunun zirvesinde bir Türk: Ergin Ataman

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.