Ergin Ataman: Fenerbahçe’ye karşı gücümüz savunmamız

EuroLeague Final Four'da Fenerbahçe'yle karşılaşmak için gün sayan Ergin Ataman'dan maça dair önemli açıklamalar geldi. Tur atlayan takımın tek maçla belirleneceğini hatırlatan Ataman güçlerinin savunmalarında olduğunu söyledi.

Spor 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman, Final Four'da oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi konuştu.

Panathinaikos’u çalıştırdığı ilk sezonda ligin dibinden alıp Final Four’a taşıyan Ergin Ataman, Fenerbahçe’ye karşı Berlin’de oynayacakları maçtan önce samimi açıklamalar yaptı.

Yarı final karşılaşması öncesi maça dair düşüncelerini aktaran Ataman “Çok iyi bir savunma takımımız olduğunu düşünüyorum. Sezon boyunca EuroLeague’in en iyi savunması bizdeydi. Olay tek maç olduğunda da savunma hep ön plana çıkar. Hücum kedi gibidir, bazen kaybedebilirsiniz. Bence Fenerbahçe‘ye karşı gücümüz savunmamız” dedi.

Avrupa basketbolunun son yıllardaki en başarılı çalıştırıcısı olan Türk baş antrenör Maccabi’ye karşı oynadıkları play-off serisiyle ilgili de konuştu. İlk maçı evlerinde kaybetmelerinin ardından “Final Four’a kalamazsak seneye takımın başında olmayacağım” diye konuşan Ataman çok konuşulan bu sözlerine de açıklık getirdi:

“Yaşadığımız şoku durdurmak için başka bir şok yaşatmalıydım. Takım için, oyuncular için, taraftarlar için, siz gazeteciler için… Sizler biz böyle şeyler yaptığımızda bayılıyorsunuz. Herkese de ‘Endişelenmeyin, ilk maçı kaybettik, ama Final Four’a gideceğiz’ dedim. Atina’yı çok sevdiğimi biliyorsunuz. Her gün sahildeyim, yüzüyorum. Buradan ayrılmak hiç istemem, ama risk aldım ve kazandım.”

Mathias Lessort: Koç kendine çok güveniyor ama sözünü de tutuyor

Bu sezon EuroLeague’de yılın en iyi beşine seçilen Panathinaikos pivotu Mathias Lessort da Ataman’ın çok konuşulan açıklamaları hakkında fikir belirtti. Baş antrenörünün sözleri hakkında eğlenceli bir röportaj veren Lessort “Ataman’ın sözleri çılgıncaydı ama şaşırmadım. Koç bütün yıl boyunca çılgın açıklamalar yaptı, çılgın başlıklar verdi. Bu söz de tam onun sözü. Tam onun kuracağı ve arkasında duracağı bir cümle. Şanslıyız ki Final Four’a kaldık, aksi durumda neler olacağını öğrenmemize gerek kalmadı. Ataman kendine çok güveniyor. Verdiği sözleri tutan biri. Çılgın açıklamalar yapıyor, fakat her söylediğinin arkasında da duruyor. 30 yıldır koçluk yapıyor ve 30 yıldır kimse bu öz güvenin kişiliğinde nasıl oluştuğunu çözemedi. Ben de bir yılda çözebileceğimi sanmıyorum” dedi.

Ataman: Bir Türk olarak bunları başarmak ülkem adına gurur verici

12 yıldır Final Four özlemi çeken Panathinaikos’u ilk sezonunda yeniden en üst sahneye taşıyan Ataman çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek “Bu başarıda bir Türk baş antrenör olarak bulunmak ülkem adına gurur verici. Bunu bir şampiyonlukla taçlandırabilirsek çok daha büyük olay olur. Bunu diğer dört takımın baş antrenörleri gibi ben de hayal ediyorum. Şampiyon olmayı tabii ki çok istiyorum. Türk spor tarihinde birçok oyuncumuz yurtdışında başarılı oluyor ama tabii ki bir hocanın büyük bir takımla bu başarılara ulaşması çok nadir görülen ya da hiç görülmeyen bir durum. Bu konuda misyon üstlendiğimi düşünüyorum. Bunu yıllar önce İtalya’da başarmıştım. Şimdi de Yunanistan’da başarmaya çalışacağım. Bir Yunan takımının başında başarmaya çalışacağım. Türkiye’den çok ciddi destek aldığımı söylemek istiyorum. Yunanistan’da bana inanılmaz bir sevgi ve destek var. Türkiye’de de her kademeden çok büyük bir destek aldığımı görüyorum” dedi.

‘Avrupa’nın iki büyüğü yarı finalde karşılaşacak’

Fenerbahçe’yle 24 Mayıs Cuma günü Berlin’de oynayacakları maçı değerlendiren Ataman zorlu bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek “Yarı finaldeki rakibimiz Fenerbahçe EuroLeague’in çok önemli takımlarından biri. Biz de iyi bir ekibiz. Avrupa’nın iki büyük basketbol takımı yarı finalde karşı karşıya gelecek. Zorlu bir rakip. Sarunas Jasikevicius göreve geldikten sonra büyük bir çıkış gösterdiler. Sezon boyunca iyi basketbol oynadılar. Bize göre daha geniş bir kadroya sahipler. Biz daha dar rotasyonda oynayan bir takımız. Normal sezonda Fenerbahçe’ye İstanbul’da mağlup olduk. Atina’da ise yendik. Günlük performansların etkili olacağı bir maçın yaşanacağını düşünüyorum. İki takım da çok güçlü bir taraftar potansiyeline sahip. Tam bir yarı final maçı bizi bekliyor” dedi.

Ataman’ın Berlin’deki hedefi altıncı Avrupa kupası olacak

Baş antrenörlük kariyerinde büyük başarılar bulunan Ergin Ataman 2024 EuroLeague Final Four’da kariyerinin altıncı Avrupa zaferini kovalayacak. Başarılı çalıştırıcı İtalya’nın Montepaschi Siena takımıyla 2002’de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012’de FIBA EuroChallenge Kupası, Galatasaray ile 2016’da EuroCup ve Anadolu Efes’in başında 2021 ile 2022’de EuroLeague şampiyonlukları elde etti. Ataman Panathianikos ile ilk sezonunda EuroLeague şampiyonluğuna ulaşırsa Avrupa’da altıncı kez kupa sevinci yaşayacak.

Avrupa'nın dev finalleri 2026 ve 2027'de İstanbul'daAvrupa’nın dev finalleri 2026 ve 2027’de İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.