Ergin Ataman oğlu Sarp’ı bir türlü Galatasaraylı yapamamış

EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman Anadolu Efes döneminde soyunma odasının vazgeçilmezi haline gelen oğlu Sarp'ı bir türlü Galatasaray taraftarı yapamadığını açıkladı.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman, oğlu Sarp'ın taraftarı olduğu takım hakkında konuştu.

Geçen beş sezon Anadolu Efes’i çalıştıran, takımı 2 EuroLeague şampiyonluğu dahil birçok başarıya taşıyan Ergin Ataman Panathinaikos’un başında ilk defa eski takımına karşı sahaya çıktı.

Ataman maç öncesi açıklamalarda bulundu. Efes günlerine değinen koç “Çok güzel günler, çok güzel yıllar geçti burada. Bu anıları unutmak mümkün değil. Buradaki bayraklara baktığım zaman da onları hissedebiliyorum” diyerek Efes günlerini andı.

Ataman çalıştığı dönemde Efes soyunma odasının vazgeçilmezi olan ve adeta asistan koç edasıyla takımın çevresinde olan oğlu Sarp Ataman’la alakalı da konuştu. Deneyimli antrenör “Valla Sarp’ı sabahtan beri hiç olmazsa beyaz tarafsız forma giymesi için ikna etmeye çalışıyorum. Ama tabii Sarp Efes’te çok büyük bir bağlılık yaşadı. Soyunma odasında takımın bir ferdi olarak beş sene geçirdi ve o bir profesyonel de değil sonuçta. Ben profesyonelim, şartlar böyle gelişti. Efes’in rakibi olan önemli bir kulüpteyim. Ama Sarp bir profesyonel değil ve kendi duygularıyla Efes formasıyla karşımızda olacak” dedi.

Sakatlık laneti Efes'in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve BeauboisSakatlık laneti Efes’in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve Beaubois

“Sarp Beşiktaşlı”

Ataman oğlunun futbolda hangi kulübü desteklediğiyle ilgili “Şöyle söyleyeyim; Ben iyi bir Galatasaraylıyım, Galatasaray Kongre üyesiyim, ama Sarp’ı bir türlü Galatasaraylı yapamadım. Beşiktaşlı. Hatta bazen diyorum ki profesyonel antrenörlüğü bırakınca belki de Galatasaray başkanlığına oynayacağız diyorum. Ama yok ben Beşiktaşlıyım diyor. Bugün de maalesef karşımda Efes’i destekleyecek. Olsun, en azından Panathinaikos’un iç saha maçlarında o muhteşem atmosferde gelip formasını giyerek orada o coşkuya katılıyor” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.