Ergin Ataman’ın yumruğu havada! Yunanistan onu konuşuyor

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, ezeli rakibi Olympiakos'un evinde sürdürdüğü 11 maçlık seriye 66-54'lük skorla son verdi. Yeşillerin taraftarı maç sonunda otobüsün yolunu keserken Ataman klasikleşmiş yumruk şovunu yaptı. Yunan basınından da Türk koça övgü geldi.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman taraftarların sevgi çemberinin ortasında kaldı.

Yunanistan Basketbol Ligi’nin 4. haftasında oynanan derbide Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, Olympiakos’u deplasmanda 66-54 yendi. Rakibine önce Süper Kupa sonra EuroLeague’de boyun eğen Ataman’ın takımı maç sonu büyük sevinç yaşadı. Panathinaikos, böylece kendisine karşı 11 maçtır evinde kaybetmeyen Olympiakos’un serisini bitirdi.

Ataman: Psikolojik üstünlüğü kırdık

Olympiakos’un 3 sezondan bu yana Yunanistan’da şampiyon olduğunu ve sahasında son 11 derbide Panathinaikos’a karşı kaybetmediği hatırlatan Ataman, “Geçen sezon THY Avrupa Ligi şampiyonluğunu Real Madrid’e karşı son saniyede kaybettiler. Biz ise yeni bir takım kurduk. Süper Kupa’da hazır değildik ve onlara karşı kötü kaybettik. EuroLeague’de oynadığımız ilk maçın büyük bölümünü önde götürdük ancak uzatmada mağlup olduk. Pire’de çok zor bir atmosferde oynadık. Maçın ikinci yarısında çok iyi oynayarak ve taktiksel değişiklikleri uygulayarak net bir galibiyet aldık. Psikolojik üstünlüğü kırmış olduk” dedi.

‘Önemli olan Panathinaikos’u eski günlerine döndürebilmek’

57 yaşındaki çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buraya gelirken Olympiakos’un üstünlüğüne son vereceğimizi söylemiştim. Bu galibiyet çok güzel oldu. İlk geldiğim günden itibaren taraftarın bana karşı çok büyük bir sevgi ve heyecanı var. Birçok taraftar, geldiğim için bana teşekkür ediyor. Karşılarında 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan ve üst üste 2 Avrupa Ligi kupasını kazanmış bir antrenör var. Benden çok büyük bir beklenti var. Bu, benim için sadece bir derbi galibiyeti. Önemli olan ligin sonunda şampiyonluğa ulaşmak ve Panathinaikos’u eski günlerine döndürebilmek.”

Cedi Osman son 6 saniyede güldü! Mucize dönüşCedi Osman son 6 saniyede güldü! Mucize dönüş

Gece yarısı taraftar yumruk şov istedi

Ergin Ataman, Olympiakos galibiyetinin ardından taraftarın kendisine yönelik sevgi gösterisi karşısında çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. OAKA Arena’da ilk maça çıktığında müthiş bir atmosfer oluştuğunu hatırlatan Ataman, “Taraftarlar, karşılarında çok büyük başarılar kazanmış ve coşkulu antrenör görmekten keyif alıyor. İlk derbi maçında klasikleşmiş çift yumruğumu kaldırdığımda büyük bir heyecan oldu. Ancak maalesef o müsabakayı kaybettik. Bu maçın ardından ise Pire’den Atina’ya döndüğümüzde saat gece 1’di. Salonun önünde binlerce taraftar meşalelerle otobüsü karşıladı. Otobüsü durdular ve yarım saat hareket edemedik. Ergin Ataman tezahüratı yaparak benden yumruk şovu beklediler. Ben de onlara bu karşılığı verdim. Taraftarla bütünleşmek çok önemli. Son yıllarda heyecan kaybolmuştu. Onu yeniden yansıttık. İnanılmazdı. Salona ve ofisime zor girdim. Gece 3’te ancak ofisten çıkabildim. Müthiş bir şey. Türk antrenör olarak bu şekilde kucaklanmak ve sevgi oluşması 2 ülke halklarının dostluğu ve global bütünlük açısından da son derece önemli. Beklenti daha da büyüyecek” diye konuştu. Ergin Ataman, son olarak transfer ettikleri ABD’li oyuncu Kendrick Nunn’ı başkan Dimitris Giannakopoulos’un büyük öz verisiyle kadrolarına kattıklarını açıkladı. Yeni bir takım olduklarının altını çizen Ataman, ilk hedeflerinin THY Avrupa Ligi’nde play-off’a kalmak olduğunu söyledi.

Yunan basını Ergin Ataman’ı ön plana çıkardı

Başantrenörlüğünü Ergin Ataman’ın yaptığı Panathinaikos’un, deplasmanda Olympiakos’u yenmesi Yunan basınında geniş yer buldu. Ülkenin en çok okunan internet sitelerinden in.gr, Ataman’ın maçtan sonraki açıklamasında kullandığı “Bir takım olduğumuzu gösterdik” sözlerini başlığına taşıdı. Sport FM, radyo kanalının internet sitesindeki Türk antrenörün şu ana kadarki en iyi maçını çıkardığı belirtilen açıklamada şu başlık kullandı: Olympiakos-Panathinaikos: Ataman’ın SEF’teki Masterclass’ı…

Yunanistan'daki büyük maçta Panathinaikos ve Ergin Ataman'ın yüzü güldüYunanistan’daki büyük maçta Panathinaikos ve Ergin Ataman’ın yüzü güldü

‘Ataman’ın elleri havada salona gelmesi taraftarı çıldırttı’

Sport24 spor haberleri portalı ise “Ataman SEF’teki iddiayı kazandı” başlığını kullandı. Sportal.gr maça ilişkin haberinde “Ataman salona elleri havada girdi” başlığına yer verdi. Ataman’ın Efes’teki yıllarından beri parkeye elleri havada girme alışkanlığının olduğu belirtilen haberde, bunun taraftarı ‘çıldırttığı’ vurgulandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.