Eşine çocuklarının önünde şiddet uygulayan Bridges: Daha iyi bir insan olmaya çalışacağım

NBA'de Doğu Konferansı ekiplerinden Charlotte Hornets'in oyuncusu Miles Bridges sessizliğini bozdu. Eşine, çocuklarının önünde şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan ve geçen sezonu basketbol oynamadan geçiren Bridges daha örnek bir sporcu olmak için çalışacağını söyledi.

Spor 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Miles Bridges basketbola dönüyor.

NBA’in Doğu Konferansı ekiplerinden Charlotte Hornets, forvet Miles Bridges’la bir senelik kontrat imzaladı. Bridges’ın, geçen sezon sonunda biten sözleşmesinin ardından hangi takımla anlaşacağı merak ediliyordu. Oyuncu, eşine çocuklarının önünde şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanmış ve dava 3 sene şartlı serbestlik kararıyla noktalanmıştı. 25 yaşındaki Bridges NBA yönetimi tarafından 30 maçlık bir cezaya çarptırılmıştı. Ancak oyuncu geçen sezonu oynamadan geçirdiği için bu süreç 20 maçlık cezaya eş değer görüldü ve söz konusu 30 maçlık bölüm 10 maça düşürüldü. Dolayısıyla Bridges 2023-24 sezonunun ilk 10 maçını cezalı olarak geçirecek.

Yaz Ligi'nde şampiyon CavsYaz Ligi’nde şampiyon Cavs

Hornets’le devam

Hornets, oyuncusuyla 7.9 milyon dolar karşılığında 1 senelik sözleşme uzattı. Genel menajer Mitch Kupchak, takımın halihazırdaki sahibi Michael Jordan ve kulübü Jordan’dan satın alan müstakbel hak sahipleri Gabe Plotkin ve Rick Schnall’ın da kararı desteklediğini belirtti.

Kupchak söz konusu kararın NBA’in ve Los Angeles Polis Departmanı’nın araştırmaları kapsamında ve 2018’de ilk turdan seçilip takıma katılan Bridges’ın kulüple ilişkileri gözetilerek alındığını da vurguladı.

25 yaşındaki oyuncuysa anlaşma sonrası yaptığı ilk açıklamalarda “Yaşattığım acı ve utanç dolayısıyla başta ailem olmak üzere herkesten özür diliyorum. Bu sene önceliğimi terapiye giderek olabileceğim en iyi insana dönüşmeye, öncelikle ailem olmak üzere herkesin gurur duyabileceği bir insan olmak adına yardım almaya verdim” dedi.

Tyler Dorsey'nin babasından çıkan iddialara yanıt: Ailevi meseleler varTyler Dorsey’nin babasından çıkan iddialara yanıt: Ailevi meseleler var

Bridges NBA ve Hornets yönetiminin kendisine verdiği ikinci şansı değerlendirmek istediğini belirtti. Oyuncu, “Bazı insanların neden ikinci şansı hak etmediğimi düşündüklerini anlayabiliyorum. O yüzden bu seneyi insanların düşündükleri insan olmadığını kanıtlamak için değerlendirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Genel menajer Mitch Kupchak ise “Takım arkadaşları onun dönmüş olmasından ötürü mutlu. Özgüvenini yeniden inşa etmesi gerekiyor” dedi.

İkili arasında ne yaşandı?

Bridges, 2021-22 sezonunda kariyer çıkışını yapmış ve 20.2 sayı, 7 ribuant ortalamalarıyla oynamıştı. 25 yaşındaki isim yaptığı bu çıkışın ardından 100 milyon dolar değerinde uzun dönem bir kontrata imza atma şansı yakalayabilirdi. Ancak 2022 serbest oyuncu döneminin başlamasından birkaç gün önce Bridges’ın eşi kendisine uygulanan şiddeti açıkladığı bir Instagram paylaşımı yapmış, söz konusu iddialar NBA çevresini şoka uğratmıştı.

Johnson’ın darp görüntüleri olay olmuştu.

Söz konusu paylaşım öncesi 27 Haziran tarihinde ikili çocuklarının önünde tartışmaya başlamış, daha sonra medikal raporların ortaya koyduğu üzere Bridges’ın eşi Mychelle Johnson’ın boynunda, bileklerinde ve kulağında darp izine rastlanmıştı. Miles, 29 Haziran tarihinde tutuklanmıştı. İkilinin 2016’da başlayan ilişkilerinde 26 Ekim 2018 ve 10 Şubat 2021 tarihlerinde dünyaya gelen iki çocukları vardı.

Olayların ardından görülen dava sonucunda Miles’ın Mychelle’e ve çocuklarına 10 sene boyunca yaklaşmamasına ilişkin karar alındı. Öte yandan Bridges, 100 saat ebeveynlik danışmanlık dersi alma ve toplum hizmeti verme gibi yükümlülüklerle karşı karşıya kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.