EURO 2024’te ilk sürpriz Halil Umut Meler’in yönettiği maçta geldi: Slovakya, Belçika’yı devirdi

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Slovakya, Belçika'yı 1-0 mağlup etti.

EURO 2024 E Grubu maçında Belçika ve Slovakya karşı karşıya geldi. Halil Umut Meler’in düdük çaldığı maça etkili başlayan Slovaklar oldu.

Yedinci dakikada Doku’nun soldan kendi ceza sahasına gönderdiği pas kısa düşünce araya Schranz girdi. Slavia Prag forması giyen futbolcu şut açısı bulamayınca meşin yuvarlağı topukla gerisindeki Kucka’ya bıraktı. Eski Trabzonsporlu oyuncunun şutunda kaleci Casteels üzerine gelen topu güçlükle çeldi, ancak ceza sahası içi sol çapraza düşen meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan Schranz düzgün bir vuruşla fileleri sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Devrenin son anlarında Belçikalı Lukaku savunmadan atılan uzun top sonrası karşı karşıya gol pozisyonuna girse de bu şanstan yararlanamadı. Mücadelede soyunma odasına Slovakya’nın üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda Belçika çok daha fazla etkili olmaya başladı. 56’ncı dakikada Lukaku’nun bulduğu gol Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Hemen beş dakika sonrasında bu kez Bakayoko gole yaklaştı ancak Hancko topu çizgiden çıkardı.

Mücadelede artık son anlara girilirken Belçika Lukaku’yla golü buldu fakat Halil Umut Meler’e bir kez daha VAR’dan inceleme önerisi geldi. Türk hakem görüntülü inceleme sonrasında elle oynama tespit ederek golü iptal etti.

Slovaklar uzatma diliminde de direnmeyi başardı. Büyük heyecana sahne olan maç Slovakya’nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Belçika 15 maç sonra yenildi

Son olarak 2022 Dünya Kupası’nda grup aşamasında Fas’a yenilen Belçika sonrasındaki 15 resmi ve özel müsabakada 10 galibiyet, 5 beraberlik yaşadı. EURO 2024’e mağlubiyetle başlayan Belçika 15 maçlık yenilmezlik serisini de sürdüremedi.

E Grubu’nda ilk maçların ardından Romanya averajla liderlik koltuğuna oturdu, Slovakya ikinci sıraya yerleşti. Oluşan puan durumu ve gelecek maçların programı şöyle:

Takım O G B M A Y Av. P
1. Romanya 1 1 0 0 3 0 3 3
2. Slovakya 1 1 0 0 1 0 1 3
3. Belçika 1 0 0 1 0 1 -1 0
4. Ukrayna 1 0 0 1 0 3 -3 0

21 Haziran Cuma:

16.00 Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena)

22 Haziran Cumartesi:

22.00 Belçika-Romanya (Köln Stadı)

Münih'te Rumen resitali, Ukrayna'ya şokMünih’te Rumen resitali, Ukrayna’ya şok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.