Ezeli kaybeden: Harry Kane tarihi tersten yazmaya devam ediyor

İngiliz futbolunun yetiştirdiği en büyük santrforlardan biri olan Harry Kane kupasız kapattığı Tottenham kariyerinin ardından Bayern'de geçirdiği ilk sezonda da şanssızlığını Bavyera'ya taşıdı. Kane milli formayla da yine final kaybetti.

Spor 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İngiliz yıldız Harry Kane bir kupa seremonisinde daha hüznü yaşayan tarafta yer aldıç

İngiliz santrfor Harry Kane’in makul talihi EURO 2024’te de kırılmadı. Altyapısında yetiştiği Tottenham’da yıllarca top koşturup üç kez Premier Lig gol kralı olan Kane Kuzey Londra temsilcisinde geçen 10 yıllık süreçte herhangi bir kupa kazanma başarısı gösterememişti. Bu süreçte Premier Lig tarihinde Alan Shearer’ın ardından tüm zamanların en golcü ikinci oyuncusu olan Kane geride kalan sezonun başında ‘Kazanan’ olma onuruna erişebilmek için bunu en kolay yapabileceği ekiplerden biri olan Bayern Münih’e transfer oldu.

Kane takıma transfer olduğunda Bayern Münih, Bundesliga’da son 11 yılın kesintisiz şampiyonu unvanına sahipti. İngiliz santrfor Bavyera temsilcisinde geçen ilk sezonunda hem Bundesliga hem de Şampiyonlar Ligi’nde gol kralı oldu ancak kupa kazanmayı başaramadı. Bundesliga’da Bayern’in uzun dönemli serisini bitiren taraf tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Bayer Leverkusen olurken Xabi Alonso’nun öğrencileri Kane ve arkadaşlarını Almanya Kupası’ndan da etti. Şampiyonlar Ligi’nde ise Galatasaray’ın da olduğu gruptan çıkan Kane’li Bayern yarı finalde ipi göğüsleyecek olan Real Madrid’e elendi.

Milli takım formasıyla EURO 2024’ü gol kralı olarak noktalayan yıldız santrfor tıpkı EURO 2020’de olduğu gibi final maçı oynayan fakat kaybeden tarafta yer alan ekibin parçası olarak Avrupa Futbol Şampiyonası’nı tamamladı. Kane ayrıca İngiltere Milli Takımı formasıyla 2018 Dünya Kupası’nda da gol kralı olmuş, ancak yarı finalde Hırvatistan’a elenmekten kurtulamamıştı.

Kane’in kariyerinde havaya kaldırabildiği tek kupa 2010 yılında düzenlenen U17 Avrupa Futbol Şampiyonası kupası. Yıldız forvet önümüzdeki günlerde 31’inci yaşına girmeye hazırlanıyor ve kariyerinin kalan kısmında bu talihsizliğini kırıp kıramayacağı merak ediliyor.

Futbol 22 kişinin 90 dakika bir topu kovaladığı ve finalde daima İspanyolların kazandığı bir oyundurFutbol 22 kişinin 90 dakika bir topu kovaladığı ve finalde daima İspanyolların kazandığı bir oyundur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.