FA Cup’ta Manchester United uzatmanın da uzatmasında Liverpool’u eledi

FA Cup'ta çeyrek final heyecanı oynanan iki maçla son buldu. Chelsea ve Manchester United isimlerini yarı finale yazdırırken, Leicester City ve Liverpool tarihin en eski turnuvasına son sekiz aşamasında veda etti.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Manchester United, 120+1'de attığı golle Liverpool'u eleyip FA Cup'ta yarı finale yükseldi.

Dünya futbol tarihinin en eski turnuvası olan FA Cup’ta çeyrek final etabı aynı gün oynanan iki maçla sona erdi. Turun sonucu merakla beklenen büyük karşılaşmasında Manchester United, evinde ezeli rakibi Liverpool’u ağırladı. Kırmızı Şeytanlar kötü giden sezonda kupasına ez azından bir kupa götürebilmek için, Jürgen Klopp’un öğrencileri ise hocalarına veda sezonunda tüm kulvarlardaki kupaları kazanma hedefini gerçekleştirebilmek için sahaya çıktı.

Old Trafford’daki mücadeleye ev sahibi ekip hızlı başladı. Henüz ikinci dakikada Wan Bissaka tehlikeli bir bölgeden şut sansı yakaladı ancak vuruşunda etkisiz kalınca meşin yuvarlak Liverpool kalecisinde kaldı. Hemen iki dakika sonrasında Rashford da alışık olduğumuz plaselerinden biriyle daha gol aradı ancak kaleci Kelleher yine hata yapmadı. Dakikalar beşi gösterirken bu kez Liverpool etkili geldi, Szobozslai’nin uzaklardan çektiği şut Onana’nın kucağında eridi. İki dakika sonrasında Nunez’in ortasında arka direkte topla buluşan Salah’ın şutu direği sıyırıp auta çıktı.

Muhteşem bir tempoda başlayan mücadelede gol adeta geliyorum derken 10’uncu dakikada tribünlerin sessizliği bozuldu. Rashford’ın ara pasında şut şansı yakalayan Garnahco’nun vuruşu kaleci Kelleher’dan sekti ancak takipçiliğini konuşturan McTominay takımını kendi seyircisi önünde 1-0 öne geçirdi. İki takımın da karşılıklı ataklarıyla süren çok yüksek tempolu ilk yarının 37’nci dakikasında Liverpool Endo’yla eşitlik sayısını buldu fakat yardımcı hakemin kalkan bayrağı ağları bulan topun gol değeri kazanmasını önledi. İlk yarıda artık son anlara gelinirken Liverpool kasırgası komşu şehir Manchester’ı esir almaya başladı. 44’te Nunez’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mac Allister çok sert bir vuruşla kaleci Onana’yı kapattığı köşeden avlayarak skora eşitlik getirdi. 1-1’in üzerine yüklenmeyi sürdüren Liverpool’la dakikalar 45+2’yi gösterirken sahneye olağan şüpheli çıktı. Nunez’in etkili şutunu Onana güçlükle çeldi ancak seken topu kontrol edip filelere gönderen Mohamed Salah takımını 1-0 yenik durumdan 2-1’lik üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Düşler Tiyatrosu’nda soyunma odasına Mısırlının golü sonucu 2-1’lik Liverpool üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devreye de Liverpool bıraktığı yerden başladı. 48’de Sağdan driplingle sıfıra inen Nunez ön diğere çevirdi. Kale direği ve Onana arasına doğru gelen top kalecinin şansının da etkisiyle fileler yerine kornere yöneldi. Orta sahaların kolay geçilmeye başladığı dilimde Liverpool geçiş hücumlarından çok etkili pozisyonlar yakalasa da Nunez’le bu fırsatları gole çevirmeyi başaramadı. 60’ta Mac Allister frikikten kaleyi yokladı ancak top az farkla üstten auta çıktı. 63’te Varane’a attığı çalım sonrası şutunu çeken Nunez gole yine yaklaştı ancak Onana kalesini gole kapatmayı başardı. Oyunun tam hakimiyetini Liverpool’un ele geçirdiği dakikalarda Merseyside temsilcisi kendilerini rahatlatacak üçüncü golü atmayı bir türlü başaramadı. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde Anthony’nin şutuyla Manchester United gole yaklaştı ancak top az farkla dışarı çıktı.

 

Karşılaşmada normal sürenin son 10 dakikasına tek farklı Liverpool üstünlüğüyle girildi. Bu dakikalarda beraberlik için yüklenen taraf ev sahibi Manchester United oldu. 87’de etkili gelen Kırmızı Şeytanlar, sezon başından beri çokça eleştirilen futbolcusu Antony’nin ayağından sürpriz bir gol bularak skora eşitlik getirdi. Yediği golün ardından hemen reaksiyon veren Liverpool, 89’da Eliott’ın şutunda gole yaklaştı ama savunmadan seken top üst direkten oyun alanına döndü. Karşılaşmanın son saniyesinde tur bileti Manchester United’ın avcunun içine geldi. 90+4’te karşı karşıya pozisyona giren Rashford’un şutu çerçeveyi bulmayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmaların ilk yarısı oldukça tempolu geçti ancak iki takım da girdiği fırsatlardan yararlanamadı. Tam kale değişimine gidilecek derken 105’te Liverpool etkili geldi. Ceza sahası dışında Conor Bradley’in pasında topla buluşan Harvey Elliott bekletmeden kaleyi yokladı, Eriksen’den seken top Onana’yı çaresiz bırakıp filelerle buluştu ve Liverpool mücadelede yeniden öne geçti. Uzatmanın ikinci devresinde beraberlik golü için baskıyı artıran Manchester United, 112’nci dakikada Darwin Nunez’in kaptırdığı top sonrası hücuma kalktı. McTominay’in pasında ceza sahasında topla buluşan Rashford tek vuruşla fileleri sarstı ve karşılaşmaya yeniden eşitliği getirdi.

Dakikalar 120+1’ş gösterirken bu muhteşem maça yakışır bir final yaşandı. Orta sahada Manchester United’ın kazantığı topu Garnacho tehlikeli bölgeye taşıdı. İkiye iki pozisyonda soldan bindiren Diallo Arjantinli arkadaşından pası aldı. Kale sahasında Kelleher’la karşı karşıya kalan Diallo sol ayağıyla yerden sert vuruşunda fileleri sarsıp takımını 4-3 öne geçiren golü atmayı başardı. Golden sonra büyük sevinç yaşayan Kırmızı Şeytanlar’da formasını çıkaran Diallo ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı ancak geriye oynanacak süre kalmayan maç 4-3’lük skorla Manchester United’ın zaferiyle sonuçlandı.

Son zamanların en heyecanlı maçlarından birine sahne olan FA Cup çeyrek final mücadelesinde son saniyede kazanıp yarı finale adını yazdıran taraf Manchester United olurken, Liverpool turnuvaya dramatik bir şekilde veda etti.

Chelsea, Leicester’ı son anlarda gelen gollerle turnuva dışına itti

Çeyrek finalin bir diğer eşleşmesinde Yunus Akgün’lü Leicester, Londra ekibi Chelsea’ye konuk oldu. Stamford Bridge’de oynanan maça milli futbolcu yedek soyundu. Ev sahibi ekip 13’üncü dakikada Cucurella’nın golüyle 1-0 öne geçti. 26’ncı dakikada Sterling’in kaçırdığı penaltı mavilerin moralini bozsa da ilk yarının uzatma dakikalarında Palmer’ın ayağından bir gol daha bulan Chelsea, soyunma odasına iki farklı üstün gitmeyi başardı.

İkinci devreye hızlı başlayan Leicester, 51’de Disasi’nin kendi kalesine attığı golle farkı bire indirdi, 62’de Mavididi’yle bir kez daha fileleri sarsıp deplasmanda skoru eşitleri. Tabelaya dengenin geldiği anda Yunus Akgün, Enzo Maresca’nın hamlesi olarak oyuna dahil oldu. Leicester’da iyi giden işler 73’üncü dakikada bozuldu. Savunma arkasına sarkan Jackson kaleciyle karşı karşıya pozisyondayken yapılan müdahale sonrası yerde kaldı. Leicester’lı Doyle, hakem tarafından son adamı düşürdüğü gerekçesiyle direkt kırmızı kart görüp oyundan atıldı.

Bir kişi eksik sürdürdüğü mücadelede normal süreyi 2-2’lik eşitlikle geçmeyi başaran Leicester, sekiz dakika olarak işaret edilen uzatmaların ikinci dakikasında daha fazla dayanamadı. 90+2’de Chukwuemeka’nın golüyle öne geçen Chelsea, 90+8’de Madueke’yle bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 4-2’lik galibiyetle ayrılıp yarı finale yükselen taraf olmayı başardı.

Premier Lig’de aynı gün tek maçla geçildi. West Ham United ve Aston Villa’nın 1-1 berabere kaldığı maçta Villa’nın golünü Galatasaray’dan kiralık giden Nicolo Zaniolo kaydetti.

Christian Horner dosyasında yeni perde: FIA'ya resmi şikayetChristian Horner dosyasında yeni perde: FIA’ya resmi şikayet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.