Fenerbahçe Barcelona deplasmanında da kayıp

EuroLeague'de Fenerbahçe, ilk yarısını çok iyi oynadığı maçta Barcelona'ya 89-81 yenildi ve deplasmanda yedinci maçında yedinci yenilgisini aldı.

Spor 9 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Nigel Hayes Davis Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu oldu.

EuroLeague’de kendi sahasında bileği bükülmeyen Fenerbahçe, deplasmanlarda kayıpları oynuyor. Sarı lacivertliler bu sezon çıktığı yedinci dış saha maçında Barcelona’ya konuk oldu.

Aynı Baskonia maçındaki gibi ilk yarıda çok iyi bir performans sergileyen Kanarya, soyunma odasına 12 sayı farkla 50-38 önde gitti. İkinci yarıda birçok deplasman karşılaşmasında olduğu gibi işler değişti. Farki yavaş yavaş kapatan Barcelona, son 10 dakikaya girerken farkı 64-63’le bire düşürdü. Karşılaşmanın final bölümü Fenerbahçe için kabus oldu. Uzaktan atışlara yönelen sarı lacivertliler geri düştü. Maçı çevirme girişimi sonuç vermeyince karşılaşma 89-81 ev sahibi takımın üstünlüğüyle bitti.

Futbol tarihi yazan 11'ler! Beşiktaş - FenerbahçeFutbol tarihi yazan 11’ler! Beşiktaş – Fenerbahçe

Evde fire, deplasmanda galibiyet yok

Bu sonuçla Fenerbahçe, ilginç bir istatistiğe imza attı. Evdeki altı maçını kazanan sarı lacivertliler deplasmanda kaybetme geleneğini sürdürdü. Çift maç haftasını galibiyetsiz kapatan Kanarya, gelecek hafta evinde Monaco’yu konuk edecek. Ligdeki 13. maçında 10. galibiyetini alan Barcelona ise Milano‘yu ağırlayacak.

Barcelona’da Willy Hernangomez 21 sayı, dokuz ribaunt, 1 asistle kaçın oyuncusu oldu. Nico Laprovittola 15 sayı, 2 ribaunt, 5 asistle oynarken eski Fenerbahçeli Jan Vesely 12 sayı, 6 ribauntla sarı lacivertlileri yıkan isimlerden biriydi. Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis’in 18 sayı, bir ribaunt, 1 top çalma ve Tyler Dorsey’in 13 sayı, beş ribaunt, yedi asistlik performası galibiyete yetmedi.

Kusursuz Fenerbahçe'de şok ayrılıkKusursuz Fenerbahçe’de şok ayrılık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.