Fenerbahçe liderlik aşkına Mersin’de

Fenerbahçe Süper Lig'in 28. haftasında Hatayspor'la kozlarını paylaşacak. Haftaya lider Galatasaray'ın iki puan arkasında giren sarı-lacivertliler Mersin'de oynanacak karşılaşmayla maç fazlasıyla da olsa liderliği geri alma peşinde.

Spor 2 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Hatayspor bu akşam 19.00'da kozlarını paylaşıyorlar.

Ligin şampiyonluk favorilerinden Fenerbahçe, galibiyet serisini üç maça çıkarmak için Mersin’de. İlk 27 hafta sonunda topladığı 29 puanla 16. sırada yer alan ve düşme hattının hemen bir puan üstünde bulunan Hatayspor’un amacıysa buradan yükselmek olacak. Fenerbahçe efsanelerinden Volkan Demirel yönetimindeki Hatay zorlu şartlar altında girdiği sezonda kalıcı olmak istiyor. Takım 6 Şubat depremleri sonrası karşılaşmalarını sahasında oynayamıyor ve sezon başından beri Mersin Stadyumu’nu kullanıyor. Dolayısıyla bu akşam 19.00’da oynanacak ve Atilla Karaoğlan’ın yöneteceği maç da bu stadyumda sahne alacak.

Son olarak sahasında Michy Batshuayi’nin 90+5’teki golüyle Kasımpaşa’yı 2-1 yenen Fenerbahçe puanını 70’e yükseltip Galatasaray’ı 2 puan geriden takibini sürdürmüştü. Sarı-lacivertliler bu sezon oynadığı deplasman maçlarının yalnızca birinde puan kaybetti. Adana Demirspor deplasmanında 0-0’lık beraberlikle iki puan bırakan Fenerbahçe bunun dışında çıktığı 12 maçın tamamından galibiyetle ayrıldı. Takım son olarak Ankaragücü’ne 3-0 yenilip Türkiye Kupası’ndan elendi. Böylelikle Fenerbahçe’nin mücadele ettiği kulvar sayısı ikiye düştü. Süper Lig hedefini canlı tutmak isteyen Kanarya ilk yarıda kendi evinde 4-2 yendiği Hatayspor’u mağlup ederek yoluna devam etmek isteyecek.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fenerbahçe'ye sarı-lacivert kravatlı ziyaretEkrem İmamoğlu’ndan Fenerbahçe’ye sarı-lacivert kravatlı ziyaret

Fenerbahçe’de Fred sevinci

Bu akşamki maçta Alexander Djiku sarı kart cezalısı olduğu için Joshua King ve İrfan Can Kahveci de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Öte yandan gelecek haftaki Pendikspor karşılaşması öncesi Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, İsmail Yüksek sarı kart ceza sınırında yer alıyorlar. Son olarak iç sahadaki Samsunspor maçında forma giyebilen ve bir buçuk aydan fazladır sahalardan uzak kalan orta saha oyuncusu Fred de Fenerbahçe’nin Hatayspor deplasmanında kadrodaki isimlerden biri oldu.

İki takım Süper Lig tarihinde yedi kez karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmaların altı tanesini Fenerbahçe kazanırken bir beraberlik aldı ve Hatayspor hiçbir maçı kazanamadı. Karşılaşmalarda Fenerbahçe 17 gol atarken Hatay 4 gol attı.

Fenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik olduFenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.