Fenerbahçe Obradovic’in yıldızının peşinde: Yam Madar

EuroLeague'de mücadele eden Fenerbahçe, eski koçu Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan'ın 22 yaşındaki oyuncusu Yam Madar'ı transfer etmek için harekete geçti. Bologna forması giyen Milos Teodosic 16 yıl sonra ülkesine döndü ve Kızılyıldız'a transfer oldu.

Spor 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İsrailli Yam Madar, Partizan'da forma giyiyor.

EuroLeague’de son yılların en hareketli transfer dönemlerinden biri yaşanırken Fenerbahçe’de sessizlik sürüyor. Ancak bu durum her an değişebilir. Sırp basınının önemli kaynaklarından MozzartSport’un haberine göre Fenerbahçe, eski koçu Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan forması giyen 22 yaşındaki İsrailli oyun kurucu Yam Madar’ın durumunu yakından takip ediyor.

Galatasaray'a EuroLeague'den bir hamle daha: Corey WaldenGalatasaray’a EuroLeague’den bir hamle daha: Corey Walden

Partizan, Dante Exum’un takımdan ayrılmasıyla beraber gelecek sezon daha büyük rol alacak 22 yaşındaki oyuncuyu kadrosunda tutmak istediğini açıklamıştı. Sözleşmesi 2024 yazında bitecek olan oyuncunun adı Fenerbahçe ile anılıyor.

Bu sezon Euroleague’de 38 maça çıkan Madar; maç başı 5.8 sayı, 1.2 ribaund, 1.6 asist, 0.6 top çalma ve 5 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti. Oyuncu, EuroLeague’deki çaylak sezonunda “Euroleague Rising Star (Yükselen Yıldız)” ödülünün sahibi oldu.

Teodosic bir yıllık sözleşmeye imza attı.

Teodosic ülkesine döndü

EuroLeague’de Bologna forması giyen 36 yaşındaki Sırp guard Milos Teodosic, Kızılyıldız ile sözleşme imzalayarak 16 yıl sonra ülkesine döndü. Kızılyıldız Başkanı Nebosja Covic geçtiğimiz aralık ayında Sputnik Portal’a verdiği röportajda “Teodosic ile bu sezon için görüştük fakat başarılı olamadık. Teo ile anlaşmıştık fakat Bologna’yı ikna edemedik. Kendisiyle önümüzdeki sezon için prensip anlaşmamız var. Eğer bir sakatlık olmazsa transfer gerçekleşecek. Biliyorsunuz o kariyerinin artık sonlarında” demişti.

FIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyorFIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyor

Kızılyıldız’ın geçtiğimiz sezon Luca Vildoza ve Facundo Campazzo’nun transferleri ile Avrupa basketbolunda ses getirmişti. Sırp ekibinin forması ile etkili bir sezon geçiren ikiliden Luca Vildoza, Panathinaikos’a Facundo Campazzo ise eski takımı Real Madrid’e transfer oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.