Fenerbahçe Pire’de ortadan çöktü!

Fenerbahçe'nin Olympiakos'a yenildiği maçta eleştiri okları Miha Zajc ve Rade Krunic ikilisine yöneldi. Maça 11'de başlayan ikilinin olduğu dönemde üç gol yiyen sarı-lacivertliler, Fred ve İsmail'in oyuna girmesi sonrası skoru 3-2'ye getirdi.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Miha Zajc ve Rade Krunic ikilisi Olympiakos deplasmanında geçer not alamadı.

Fenerbahçe’nin Olympiakos karşısında oyununun en çok aksayan tarafı kuşkusuz orta sahanın merkezi oldu. Maça Miha Zajc ve Rade Krunic’le çift pivot başlayan İsmail Kartal, ilk devrede 2-0 yenik duruma düşmesine ve bu iki ismin 45 dakikayı bir tane bile top çalamadan ve hiç ikili mücadele kazanamadan tamamlamasına rağmen ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başladı. 57’de gelen üçüncü gol sonrası Fred ve İsmail Yüksek’i oyuna süren Kartal, Zajc ve Krunic’i kenara aldı. Bu dakikanın ardından oyunun hakimiyetini eline alan sarı-lacivertliler iki gol birden bularak skoru 3-2’ye getirdi ve tur umutlarını Kadıköy’de oynanacak rövanşa taşımayı başardı. Zajc ve Krunic ikilisinin gösterdikleri silik performans bu ikilinin geçmişini de akıllara getirdi.

Pire deplasmanında toplam 20 top kaybı

Olympiakos maçında 62 dakika sahada kalan iki oyuncudan Krunic 11, Zajc ise 9 kez top kaybetti. İki ismin de pas isabet oranı yüzde 80’in altında kalırken, sarı-lacivertlilerin orta saha ikilisi maçta hiç hava topu mücadelesi kazanamadan ve bir kez bile top çalamadan kenara geldi.

Fenerbahçe sonradan açıldı…Fenerbahçe sonradan açıldı…

Fenerbahçe formasıyla üçüncü maçları

Miha Zajc ve Rade Krunic ikilisi Fenerbahçe formasıyla üçüncü kez orta saha tandemini oluşturdu. Bu ikilinin ilk kez 11’de başladığı maç olan Türkiye Kupası’ndaki Ankaragücü maçında da Fenerbahçe istediği oyunu ortaya koyamamış ve başkent temsilcisine 3-0 yenilerek kupaya veda etmişti. Ankaragücü maçından yaklaşık bir ay sonra Süper Lig’in 31’inci haftasında oynanan Adana Demirspor maçında yine partner olan ikili, o maçta 90 dakika sahada kalmış ve Fenerbahçe karşılaşmayı 4-2 kazanmıştı. Ancak galibiyete rağmen sezon ortasında kadrosu baştan aşağı değişen Demirspor’un Kadıköy deplasmanında geride kalarak oynamayı tercih ettiği taktik anlayışı ikiliyi ciddi bir teste sokamamıştı.

İsmail Kartal Krunic’i övmüştü

Demirspor karşısında alınan galibiyet sonrası basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, Rade Krunic’ten övgüyle bahsetmişti. Krunic’in maçtaki performansını soran gazeteciye:

“Ben size soruyorum, nasıl buluyorsunuz Krunic’i? Maça damga vurdu değil mi? İşte Krunic bu, daha bu başlangıç, bundan sonrası da gelecek. Hani demiştim, ya adaptasyon dönemini yaşıyor, kolay değil. Milan’da farklı oynuyordu, Türkiye’de futbol farklı oynanıyor.” yanıtını vermişti. Demirspor maçında bir illüzyona kapılan Kartal’ın yorumları Olympiakos deplasmanında boşa çıktı.

Empoli’de birlikte oynayıp küme düşmüşlerdi

Zajc ve Krunic ikilisi Empoli’de de birlikte oynamışlardı.

Zajc ve Krunic ikilisi geçmişte İtalya’nın Empoli takımında da birlikte top koşturmuştu. 2015 yazında Krunic’in transfer olduğu Empoli’ye Miha Zajc 2017’nin ocak ayında katılmıştı. İtalyan ekibinde Zajc’ın gelişi sonrası bu ikili sezonun ikinci yarısında yalnızca dört maçta aynı anda sahada yer almış, Empoli bu maçların birinde berabere kalırken üçünde mağlup olmuştu. Toskana temsilcisi o sezon Serie A’yı 18’inci sırada bitirip küme düşmüştü.

Takımlarının küme düşmesinin ardından Empoli’den ayrılmayan ikili 2017-18 sezonunda ikinci ligde daha fazla birlikte sahada kalmış, o sezonu Parma’nın önünde şampiyon tamamlayan İtalyan ekibi yeniden Serie A’ya yükselmişti. Alt ligde iyi bir uyum yakalayan ikili Empoli’nin Serie A’da da orta saha tandemini oluşturmaya devam etmiş, ancak bu birliktelik üst seviyede yine iyi sinyaller vermemişti. 2018-19 sezonunda Empoli formasıyla birlikte 14 maça çıkan ikili, bu maçların yalnızca üçünde galibiyet elde edebilmişti. 2018-19 sezonunun devre arasında Miha Zajc Fenerbahçe’ye transfer olunca birliktelik bozulmuş, sezonun devamında Empoli yeniden küme düşünce Rade Krunic de Milan’ın yolunu tutmuştu.

Fenerbahçe Atina'da önce yıkıldı sonra umutlandıFenerbahçe Atina’da önce yıkıldı sonra umutlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.