Fenerbahçe ‘sessiz’ maçta Beşiktaş’ı tatile gönderdi

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 86-77 yenerek seriyi 3-0 yaptı ve finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Spor 3 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
17 sayıyla oynayan Sertaç Şanlı Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isimlerden biri oldu.

Türkiye Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş’ı 86-77 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 3-0 kazanan sarı-lacivertli takım, finale yükseldi.

Beşiktaş’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmanın ilk bölümünde pota altını etkili kullanan Fenerbahçe Beko, 5. dakikada 5-14’le dokuz sayılık fark yakaladı. Needham’ın skorer oyunuyla toparlanan Beşiktaş, 8. dakikada 14-18 ile farkı dört sayıya indirdi. Kalan sürede iki takım da karşılıklı basketler buldu ve Fenerbahçe ilk periyodu 23-20 önde tamamladı.

Jose Mourinho, Aziz Yıldırım'ı taca çıkardıJose Mourinho, Aziz Yıldırım’ı taca çıkardı

İkinci çeyreğin başında Kerem Kuthan Konan ile üst üste basketler bulan Beşiktaş, 12. dakikada 25-26 ile farkı bire indirdi. Oyun üstünlüğünü yeniden ele geçiren Kanarya, 14. dakikada Hayes-Davis’in dış atışıyla skoru 25-25 yaptı ve farkı çift hanelere çıkardı. Kalan dakikalarda Beşiktaş, pota altından kaydettiği basketlerle farkı dört sayıya kadar indirmesine rağmen Fenerbahçe, soyunma odasına 47-41 üstün gitti.

Üçüncü periyot karşılık sayılarla başladı. Fenerbahçe’nin üst üste yaptığı hataları iyi değerlendiren Kartal, 28. dakikada Simonovic’in hızlı hücumdan attığı basketle 60-58 ile karşılaşmada ilk kez öne geçti. Karadağlı oyuncuyla pota altını etkili kullanmaya devam eden siyah-beyazlılar, dördüncü çeyreğe 65-62 önde girdi.

Son çeyreğe iyi başlayan Beşiktaş, 31. dakikada 70-62 ile farkı sekize çıkardı. Daha sonra üst üste hücumlardan boş dönen ev sahibi takım karşısında Sertaç Şanlı ile etkili olan Fenerbahçe, 36. dakikada 75-76 ile skor üstünlüğünü yeniden ele geçirdi. Kalan bölümde oyuna ağırlığını koyan sarı-lacivertli takım, Nick Calathes’in arka arkaya bulduğu iki üçlükle maçtan 86-77 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’de Nige Hayes-Davis 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Sertaç Şanlı 17, Calathes 14 Pierre 12 sayıyla Hayes-Davis’e eşlik etti. Beşiktaş’ta ise Simonovic, Fenerbahçeli Heys-Davis gibi 21 sayıyla oynarken Needham’ın 19 Mathews’un 16 sayısı galibiyete yetmedi. Seriyi 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, play-off final serisinde Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Dört galibiyete ulaşan takım, Basketbol Süper Ligi’nde 2023-2024 sezonunun şampiyonu olacak.

Dünya, Jose Mourinho'yu konuşuyor: Artık onun ordusu varDünya, Jose Mourinho’yu konuşuyor: Artık onun ordusu var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.