Fenerbahçe Türk derbisini kazandı, Avrupa şampiyonluğuna bir adım kaldı

EuroLeague Kadın'ın son şampiyonu Fenerbahçe Türk derbisinde geçen yılın finalisti Çukurova Basket'i 89-80 yenerek finale çıktı. Sarı lacivertliler Fransa'nın Villeneuve takımıyla Avrupa şampiyonu ünvanını korumak için karşılaşacak.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kayla McBride Fenerbahçe'yi galibiyete getiren isim oldu.

EuroLeague Kadın Final Four bu yıl Mersin’de düzenleniyor. Yarı finalde son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe’nin rakibi geçen sezonun finalisti Çukurova Basket’ti. Mersin ekibinin bu sefer ev sahibi olma avantajı vardı. Servet Tazegül Spor Salonu’ndaki maç kelimenin tam anlamıyla nefes kesti. İlk dakikaları Çukurova Basket önde geçse de daha sonra Fenerbahçe üstünlüğü aldı. İlk periyod 27-20 sarı lacivertlilerin üstünlüğüylü bitti. İkinci çeyrekte skor 34-34’e gelse de Fenerbahçe tekrar farkı açtı ve devreye 48-42 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı sekiz sayıya kadar açan sarı lacivertliler, son bölümde Mersin ekibinin farkı kapatma çabalarına Kayla McBride ile izin vermedi. Son periyota Kanarya 66-62 önde girdi. Son 10 dakika heyecan fırtınasına sahne oldu. Baskısını arttıran Çukurova Basket, 72-72 ile beraberliği yakaladı. Skor 74-72’yken tribünde bulunan Kemal Danabaş’ın olduğu bölümde kavga çıktı. Hakemlerin verdiği aradan Fenerbahçe iyi döndü. 74-74 sonrası dokuz sayılık bir seri yakalayan Fenerbahçe farkı maçın bitimine kadar korudu ve sahadan 89-80 galip ayrıldı. Sarı lacivertliler bu sonuçla EuroLeague’de üst üst üçüncü, toplamda altıncı kez finale yükseldi. Kayla McBride 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Mersin izlenimleri: Sakin kalan EuroLeague finaline çıktıMersin izlenimleri: Sakin kalan EuroLeague finaline çıktı

Finalde rakip Villeneuve

FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final etabının ilk yarı finalinde Fransa temsilcisi Villeneuve d’Ascq LM, Çekya ekibi USK Prag’ı 84-78 yenerek finale yükseldi. Fenerbahçe ile Villeneuve arasındaki final maçı 14 Nisan saat 19.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda yapılacak. Bu karşılaşmada önce Çukurova Basket ile USK Prag üçüncülük karşılaşmasını yapacak.

Atina'da Fenerbahçe'nin rotası belli oldu: Fransa... İşte EuroLeague eşleşmeleriAtina’da Fenerbahçe’nin rotası belli oldu: Fransa… İşte EuroLeague eşleşmeleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.