Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan forma paylaşımı yapan Enes’e sert yanıt: Enes teşekkür ettiği kulüpleri AİHM’e şikayet edecekmiş

FETÖ'yle bağlantısı olan eski basketbolcu Enes Kanter dün Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetimlerinden hediye forma aldığını sosyal medya hesabından paylaştı. İki kulüp durumu yalanladı. Kanter kulüpleri şikayet edeceğini duyurdu.

Spor 18 Eylül 2024
  • 10Haber news
Fenerbahçe ve Beşiktaş terör örgütü destekçisi Kanter'e net yanıt.

Gün geçmiyor ki FETÖ bağlantılı eski basketbolcu Enes Kanter enteresan paylaşımlarına ve iddialarına bir yenisini eklemesin. NBA kariyeri yıllar önce son bulan ve basketbola devam etmeyen, soyadını önce Fethullah Gülen’in soyadına çeviren, ardından ABD vatandaşlığına geçip Enes Kanter Freedom ismini alan eski basketbolcu Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetiminden hediye forma aldığını açıkladı.

Kanter Fenerbahçe’nin hediyesi olduğunu iddia ettiği eski sezonlara ait formayı “Ali Koç ve tüm Fenerbahçe yöneticilerine bu güzel jestlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek paylaştı. Kanter daha sonra Beşiktaş’tan geldiğini iddia ettiği, tüm takımın imzaladığı eski sezonlara ait formayı da “Bu da Beşiktaş‘ımızın hediyesi. Tüm karakartal camiasına sevgiler” diyerek takipçilerine iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe heyetini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe heyetini kabul etti

Aynı şeyi 2020’de de denemiş

Bu paylaşımların ardından iki kulüpten de Kanter’e sert cevap geldi. Sarı-lacivertli kulübün “Fenerbahçe’nin Vatan Hainleri ile Mücadelesi Bitmeyecektir” başlığıyla yaptığı paylaşımda “Bugün sosyal medya üzerinden servis ettiği bir video ile kendisiyle görüşme yapılmış ve forma gönderilmiş yalanını söyleyerek Başkanımızın ve Kulübümüzün adını anma cesareti gösteren bir vatan haininin oluşturduğu gündem üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Bu şahıs aynı yöntemi Haziran 2020 ve Temmuz 2020 tarihlerinde iki kez daha denemiş, Kulübümüz tarafından konu ile ilgili kamuoyuna aşağıdaki açıklama yapılmıştı. Bugün klasik bir FETÖ yaklaşımı ile yalanlar üzerinden gerçek dışı gündem yaratan bu şahıs nezdinde öncelikle ve asıl olarak söylemek isteriz ki; bu asılsız içeriğin Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği günde servis edilmesi maksatlıdır. Kulübümüzün bu ve benzeri terör örgütü üyelerine ve vatan hainlerine karşı duruşu ve tavrı nettir. Bu tavır geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı kalacaktır. Bu örgütün ve bireylerinin bugün hala Fenerbahçe’yi hedef alması bizi şaşırtmamaktadır. Bu videoyu servis eden, paylaşan şahıs ve hesapların tespiti ve cezası için gereken tüm hukuki işlemler başlatılmıştır” dendi.

Beşiktaş ise “Vatan Hainlerine Geçit Yok, İlelebet Cumhuriyetimizin Bekçisiyiz” başlıklı paylaşımında “Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını seven, terör örgütleriyle mücadelede her zaman devletinin yanında olan şerefli bir camiadır. Beşiktaş JK, tarihi boyunca adının vatan hainleriyle bir araya gelmesine asla müsaade etmemiştir, bundan sonra da müsaade etmeyecektir. Kulübümüzün kendisine imzalı forma gönderdiği algısını yaratmaya çalışarak sosyal medyada aslı olmayan bir paylaşımda bulunmak suretiyle hain karakterini bir kez daha ortaya koyan terör örgütü mensubu şahsın dezenformasyon faaliyeti üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu manipülatif paylaşımı yapanlar ve yayanlar hakkında yasal işlem başlatılması için girişimde bulunacağımızı kamuoyunun ve büyük Beşiktaş taraftarının bilgisine sunarız” sözlerine yer verdi.

Şikayet edeceğini duyurdu

Kanter aldığı cevapların üstüne yine rahat durmadı. FETÖ yanlısı eski basketbolcu sosyal medya hesabından “Enes Kanter Freedom olarak hakkımda mahkeme kararı olmamasına rağmen gururla paylaştığım bu formalar paylaşımlarıma rejim korkusu ile yapıldığına inandığım paylaşımları tüm dünyaya anlatacak ve hukuk önünde ispatını isteyeceğim” dedi. Kanter Fenerbahçe altyapısında basketbol oynadıktan sonra 2011’de NBA’e geçiş yapmış, burada 2021-22 sezonuna kadar oynamış, ardından sözleşme bulamadığı için basketbolu bırakmak durumunda kalmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.