Fenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Şubesi, Scottie Wilbekin’e verilen 5 maçlık ceza ve 90 bin TL’lik para cezasının Tahkim Kurulu tarafından onaylanmasının ardından bir açıklama yayınladı ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Wilbekin konusunda geri adım atmayacak.

Geçtiğimiz yaz döneminin Türk basketbolunda en fazla tartışılan hususlarından biri devşirme oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in sakatlıklarını sebep göstererek 12-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’na gelmemeleri oldu. Türkiye söz konusu turnuvanın finalinde Hırvatistan’a kaybettikten sonra bu oyuncuların kampa gelmeyişleri bir kez daha gündeme geldi. İki oyuncuya sebepsiz yere Milli Takım davetini geri çevirdikleri gerekçesiyle 5 maçtan men ve 90’ar bin TL para cezası verildi.

Shane Larkin ve Scottie Wilbekin devşirmeydi, yabancı olduShane Larkin ve Scottie Wilbekin devşirmeydi, yabancı oldu

Bu ceza, Anadolu Efesli Shane Larkin ve Fenerbahçeli Scottie Wilbekin’in yerli statüsünde forma giymesine de engel teşkil edecekti. Kadro planlamaları konusunda özellikle Süper Lig’de büyük önem arz eden durum da dahil olmak üzere tüm cezaların kalkması adına iki takım da Tahkim’e gitti. Tahkim Kurulu cezayı onadı. Böylece iki oyuncu da yerli statüsünü resmi olarak kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes konu hakkında bir açıklama yaparken Fenerbahçe de benzer bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Sporcumuzun sunduğu haklı gerekçelere rağmen verilen bu cezanın tarafımızca kabul edilemez olduğunu belirtiyor; Bu sürecin hukuki boyutunun gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse FIBA ve CAS nezdinde Kulübümüzce ve Oyuncumuz tarafından gerekli tüm adımlar atılarak takip edileceğinin bilinmesini istiyoruz” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.