Fenerbahçe beş eksikle Kayserispor deplasmanında

Süper Lig lideri Fenerbahçe 17. hafta maçında formda takımlardan Kayserispor’a konuk olacak. RHG Enertürk Enerji Stadı’ndaki maç 17.00’de başlayacak.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Kayserispor, Kayseri'de karşı karşıya.

Ligin ilk 17 haftalık kısmını 40 puan ve averajla ezeli rakibi Galatasaray’ın önünde lider tamamlayan Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanına çıkacak. 29 puanla üçüncü sırada bulunan formda Kayserispor’un sarı-lacivertlileri konuk edeceği karşılaşma 17.00’de başlayacak. Zorbay Küçük bu zorlu maçta düdük çalacak.

Galatasaray derbisi öncesi puan kaybı yaşamak istemeyen Fenerbahçe’de Samet Akaydın kart cezalısı. Rodrigo Becao, Miha Zajc, ve Edin Dzeko gibi isimler de sakatlıkları nedeniyle Kayseri’de sahada olamayacaklar. Kanat oyuncusu Ryan Kent de teknik ekibin kararıyla zorlu deplasmanda kadroda yer almayacak. Pazar günkü derbi maçı öncesi İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo sarı kart sınırındalar. Bu iki futbolcu kart görmeleri halinde derbide takımlarını yalnız bırakacaklar.

Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…

İki ekip ligde 45. kez karşılaşacak. Daha önceki 44 maçta Fenerbahçe 27, Kayserispor sekiz kez kazandı. Dokuz maç berabere bitti. Sarı-lacivertliler 94 gol attı, Kayseri 45 golle yanıt verdi. İki takım Kayseri’de 23. kez karşılaşacak. Daha önceki 22 maçta Fenerbahçe 10 galibiyet aldı, altı maç berabere bitti, altı maçı Kayseri kazandı. Söz konusu mücadelelerde Fenerbahçe 33 gol atarken ev sahibi ekip 20 kez sevindi. Sarı-lacivertli takım 1994-1995 sezonunda, 20 Kasım 1994’te cezası nedeniyle İzmir’de yaptığı maçta 8-1, 2004-2005 sezonunda 20 Şubat 2005’te İstanbul’da yapılan müsabakada da 7-0 galip gelerek lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza attı.

Bu sezon evindeki yenilmezlik serisini Fenerbahçe karşısında sürdürmeyi hedefleyen Kayserispor’da Recep Uçar maç öncesi Anadolu Ajansı’na konuştu. Uçar “Fenerbahçe ülkemizi Avrupa’da çok iyi temsil ediyor. Şu anda Konferans Ligi’ni lider olarak tamamlayarak son 16’ya kaldılar. Ben başarılarından dolayı İsmail Hoca, ekibini ve Fenerbahçe Kulübünü tebrik ediyorum. Umarım bundan sonraki turlarda da bu işin sonu final olur, kupa olur ve hepimizi mutlu ederler. Onlara canı gönülden, yürekten başarılar dilerim” dedi.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi bu eşleşmelerden çıkacakFenerbahçe’nin muhtemel rakibi bu eşleşmelerden çıkacak

Uçar Fenerbahçe’yle ilgili “Hem oyun gücü hem oyuncu gücü olan bir takım. Bizi zor bir maç bekliyor. Tabii her maç önemli, her maç zor. Pendikspor maçı da kolay değildi. Biz de şu ana kadar kendi sahamızda iyi oyunlar ortaya koyduk, evimizde kaybetmedik. Biz bu maça da diğer maçlar gibi en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Amacımız kendi kurguladığımız oyunu sahaya en iyi şekilde yansıtabilmek olacak. Taraftarımızın da desteğiyle bunu başarıp yolumuza iyi bir neticeyle devam etmek istiyoruz. Fenerbahçe hem sahadaki oyuncularıyla hem de yedek kulübesiyle değerli oyunculardan oluşuyor. Bizim bireysel olarak önlem aldığımız bir oyuncu yok. Her mevkide önemli oyuncuları var. Bunları çalışıyoruz” dedi.

Ligde son 7 maçının 6’sını kazanan Kayserispor’da bu başarıyla alakalı konuşan Uçar “Öz güven her alanda olduğu gibi futbolda da çok önemli. Takım kazandıkça oyuncunun, teknik adamın hatta taraftarın bile öz güveni yerine geliyor. Takım kazandıkça taraftarın maça gelirken kazanma beklentisi artar. Bu gayet normal bir şey. Ümit ederim bu hafta yenilmezlik serimiz devam eder. Çok zor bir maç olacak. Belki kendi sahamızda şu ana kadar oynadığımız en zor maça çıkacağız. Kurguladığımız oyunu sahaya yansıtıp doğru mücadele edip arzu ettiğimiz sonucu almak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecekFenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecek

Kayserispor’dan hakem mesajı

Süper Lig, geçen hafta pazartesi günü eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması üzerine hafta sonu devam etmedi. 16. hafta maçlarının 9-10-11 Ocak’a ertelendiği ligde heyecan dünkü karşılaşmalarla kaldığı yerden devam etti. Kayserispor geçen hafta yaşanan olaya da atıfta bulunarak dün akşam bir paylaşım yaptı.

Ali Koç ve Hasan Arat, 2011 Süper Kupası için TFF'ye başvuracakAli Koç ve Hasan Arat, 2011 Süper Kupası için TFF’ye başvuracak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.