Fenerbahçe’de İrfan Can kaldığı yerden

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Lille'e 2-1 mağlup oldu. Tek gol oyuna sonradan giren İrfan Can Kahveci'den geldi. İrfan Can serbest vuruştan enfes bir gol attı.

Spor 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de İrfan Can sezonu iyi açtı.

Fenerbahçe geçen sezon Süper Lig’de 99 puan toplayarak ikinci sırayı aldı. Ekip Konferans Ligi’nde çeyrek finale yürüdü. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ikinci ön eleme turuyla yolculuğuna başlayan Kanarya’da geçen sezonun ön plana çıkan isimlerinden biri 46 karşılaşmada 18 gol ve 12 asist üreten İrfan Can Kahveci olmuştu.

2023 yazında taraftar nezdinde kadroda dahi düşünülmeyen ve fazla süre almasına imkan verilmeyen İrfan Can, İsmail Kartal yönetiminde kariyer sezonunu yaşadı. 2020-21 sezonunun devre arasında 7 milyon euro ödenerek Başakşehir’den transfer edilen oyuncudan beklenti daha yüksekti. Fakat o beklentiler karşılık bulmadı. Ta ki 2023-24 sezonuna kadar.

İrfan Can kariyer zirvesini gördükten sonra sakatlıklarla boğuştuğu milli takım dönemini geride bıraktı. Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final gördü. Hollanda’ya 2-1 kaybederek turnuvaya veda eden milli takımdan döndükten sonra yoluna Fenerbahçe’de devam etmek üzere takımının kampına döndü.

Haftaya buluşalım haftayaHaftaya buluşalım haftaya

İkinci turda Lugano eşleşmesinde fazla süre bulamayan İrfan, deplasmandaki Lille mücadelesine de kenarda başladı. Onun yerinde geçen sezonu sol kenarda geçiren Dusan Tadic oynuyordu. Tadic ve Allan Saint Maximin 70. dakikada kenara gelirken yerlerine Oğuz Aydın ve İrfan Can dahil oldu. Milli futbolcu oyuna girdikten 10 dakika sonra serbest vuruşta topun başına geçti. Ceza alanının hemen önünden teknik bir vuruşla topu ağlara gönderdi maça eşitlik getirdi ve golün ardından Olimpiyatlarda ikonikleşen Yusuf Dikeç pozunu verdi. Maç 2-1 kaybedilse de İrfan’ın golü kendisinin bu sezona da ne derece hazır olduğunu gösterdi.

İrfan aslında geçen sezondan önce de benzer golleri atıyor ve kalitesini gösterdiği anları yaşatıyordu. Hatta bu gollerden biri yine Fransa topraklarında yine bir Bruno Genesio takımına karşıydı. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Rennes’e konuk olan Fenerbahçe ikinci yarı başında iki dakika içinde yediği iki golle sarsılmış ancak İrfan Can enfes bir şutla farkı bire indiren golü rakip ağlara göndermişti. Daha sonra duraklama anlarında Enner Valencia’nın attığı penaltı golü maçın 2-2 beraberlikle sonuçlanmasını sağlamıştı. Her ne kadar Lille maçında benzer bir sonuç ortaya çıkmamış olsa da İrfan Can sezonun başında Fransa’daki karşılaşmada kalitesini ortaya koydu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.