Fenerbahçe’den 3 oyuncusuna veda

Fenerbahçe, Mergim Berisha, Ezgjan Alioski ve Dimitris Pelkas’ın takımdan ayrıldıklarını duyurdu.

Spor 3 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de ayrılıklar açıklandı.

2023-24 sezonu hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, bu kez transfer değil ayrılık açıkladı. Sarı-lacivertliler, geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen Ezgjan Alioski’nin yanı sıra yurtdışına kiralık olarak gönderilen Mergim Berisha ve Dimitris Pelkas’ın takımdan ayrıldıklarını açıkladı.

Berisha Almanya’ya

Fenerbahçe, söz konusu ayrılıklardan yalnızca Mergim Berisha ismiyle kazanç elde etti. Alman oyuncu, Avusturya ekibi RB Salzburg’dan transfer edildikten sonra bir sezon bekleneni verememiş ve 2022-23 sezonu başında Bundesliga takımı Augsburg’a kiralanmıştı. Mergim burada göze girmeyi başardı. Augsburg, Fenerbahçe’ye 4.5 milyon Euro ödemeyi kabul etti ve oyuncuyu kadrosuna kattı. Berisha, geçen sezon Augsburg formasıyla 23 maçta 9 gol ve 4 asistle oynamıştı.

Pelkas’a veda

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonu Hull City’de kiralık olarak geçiren Yunan oyuncu Dimitris Pelkas’ın biten sözleşmesini uzatmadı ve oyuncuya veda etti. Pelkas, 2020-21 sezonu başında Paok’tan transfer edilmişti. Oyuncu İstanbul kariyerine iyi başlasa da aynı sezonun devre arasında oynadığı bölgeye hem İrfan Can Kahveci hem de Mesut Özil’in transfer edilmesi performansını etkilemişti. 2021-22 sezonunda da beklenenin altında kalan isim, 2022-23 sezonu başında Championship ekiplerinden Hull City’ye kiralandı. Burada 26 maça çıkan isim 2 gol ve 1 asistle oynadı. Kiralık sözleşmesi biten oyuncunun aynı zamanda Fenerbahçe’yle olan sözleşmesi de bitti ve sarı-lacivertliler orta sahaya veda etti. Pelkas da veda mesajında “Yaşadığımız harika yıllar için teşekkürler Fenerbahçe. Fenerbahçe taraftarlarının bu muazzam sevgisi ve desteği, bana her zaman evimde gibi hissettirdi. Bu kulübü asla unutmayacağım ve her zaman destekleyeceğim” ifadelerine yer verdi.

Alioski’nin macerası kısa sürdü

Sezon başında El Ahli’den kiralık olarak kadroya katılan Ezgjan Alioski’ye de veda edildi. Oyuncu, sol bek mevkisinde alternatif olarak kadroya dahil edildi ve fikstürün yoğun olduğu sezonun ilk kısmından sonra bilhassa lig maçlarında forma şansı bulmakta zorlandı. Buna rağmen Alioski, kulübün 9 senelik kupa hasretine son verdiği Türkiye Kupası yolculuğunda takımın bir parçasıydı. Kuzey Makedonyalı toplam 26 maçta 1 gol ve 2 asist yaptığı sezonun ardından Suudi Arabistan’a döndü.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.