Fenerbahçe’den Avrupa için ‘stoper’ önlemi… Liste gönderildi

Konferans Ligi'ndeki Nordsjaelland maçına sakatlıklar nedeniyle stopersiz çıkan ve 6-1 yenilen Fenerbahçe, yeni transferleri Çağlar Söyüncü ve Leanodo Bonucci'yi UEFA listesine ekledi. Listeye Rade Krunic de girerken Mert Mültür yine yok.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne son 16 maçlarıyla başlayacak.

UEFA Konferans Ligi’nde H Grubu’nu 12 puan ve averajla lider kapatan Fenerbahçe, transfer dönemi sonrası Avrupa’ya güncel kadrosunu bildirdi. Şu ana kadar Atletico Madrid’den kiralık olarak Çağlar Söyüncü, Milan’dan Rade Krunic, Union Berlin’le yollarını ayıran Leonardo Bonucci gibi isimleri kadrosuna katan Kanarya, bu üç oyuncunun da adını UEFA listesine bildirdi.

Mert Müldür yine yok

Fenerbahçe söz konusu üç oyuncuyu UEFA listesine yazdırırken Umut Nayir, Miguel Crespo ve Serdar Aziz listeden çıkardı. Bright Samuel Osayi’nin yokluğunda ilk 11’de başarılı bir performans sergileyen Mert Müldür yine listeye yazılmadı. İsmail kartal tercihihi iki stoper ve Rade Krunic’ten yana kullandı.

Ali Koç: Haziran ayında Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı olacakAli Koç: Haziran ayında Fenerbahçe’nin yeni bir başkanı olacak

Sarı Kanarya grubunu lider bitirdiği için şubat ayı mesaisini pas geçmişti. Kanarya direkt olarak adını son 16 turuna yazdırdığı için play-off aşamasından gelecek takımları ve daha sonra gerçekleşecek kura çekimini bekliyor.

Süper Lig’de transfer dönemi Avrupa’nın birçok liginin aksine 9 Şubat tarihine kadar devam ediyor. Yani Fenerbahçe haftaya cumaya kadar transferini bitirdiği futbolcuları lig ve kupa kadrosuna yazıp oynatabilecek ancak UEFA maçlarında bu oyunculara süre veremeyecek.

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi kadrosu şöyle: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, İrfan Can Kahveci, Joshua King, Cengiz Ünder, Dusan Tadic, Ryan Kent, Michy Batshuayi, Edin Dzeko, Çağlar Söyüncü, Rade Krunic, Leanorda Bonucci.

Ali Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe'deAli Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.