Fenerbahçe’nin liderlik yolu komşudan geçiyor

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Bulgar ekibi Ludogorets'i ağırlayacak. Bu sezon oynadığı 17 resmi karşılaşmayı kazanan sarı lacivertliler maçı kazanarak grup liderliğini perçinlemek istiyor.

Spor 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal, Ludogorets'in ciddi bir rakip olduğunu söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu üçüncü maçında Bulgaristan’ın Ludogorets takımını konuk edecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak müsabakayı İspanyol hakem Guillermo Cuadra yönetecek. Cuadra’nın yardımcılıklarını İspanyol Futbol Federasyonundan Guadalupe Porras Ayuso ve Alejandro Estevez Iglesias yapacak. Miguel Angel Ortiz Arias ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak. Karşılaşma Exxen platformundan canlı olarak verilecek.

İsmail Kartal yönetiminde bu sezon oynadığı 17 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe, Ludogorets engelini de kayıpsız geçmeyi hedefliyor. İlk maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı 3-1 yenen sarı-lacivertliler, ikinci maçında ise deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup etti. Grubunda 6 puanla lider durumda bulunan İsmail Kartal’ın öğrencileri, rakibini geçmesi durumunda grup liderliği yolunda büyük avantaja sahip olacak.

Beşiktaş Norveç'te moral peşindeBeşiktaş Norveç’te moral peşinde

Avrupa’da son 20 maçta bir yenilgi

Fenerbahçe, son dönemde Avrupa maçlarında çok etkili bir performansa imza attı. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezondan bu yana Avrupa’da yaptığı 20 maçta sadece 1 kez mağlubiyet yaşadı. Söz konusu süreçte 16 galibiyet alan sarı-lacivertli ekip, 3 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe ile ‘dalya’ diyecek

Kanarya’nın milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, görev verilmesi halinde Ludogorets maçıyla Fenerbahçe kariyerindeki 100. karşılaşmasını oynayacak. 28 yaşındaki oyuncu, tüm kulvarlarda çıktığı 99 müsabakada 19 gol attı.

Fenerbahçe’de 4 eksik

Fenerbahçe, Ludogorets karşısında 4 oyuncusundan faydalanamayacak. İsmail Yüksek tedbir amaçlı takımda olmayacak. Sakatlıkları bulunan Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş da müsabakada forma giyemeyecek. Fenerbahçe’nin Ludogorets müsabakasında sahaya çıkması muhtemel ilk 11 ise şöyle: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Oosterwolde, Crespo, Fred, Zajc, Cengiz Ünder, Kent, Batshuayi.

'132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi'‘132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi’

İsmail Kartal: Rakibimizi çok ciddiye alıyoruz

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, derslerine iyi çalıştıklarını ve rakiplerini çok ciddiye aldıklarını söyledi. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kartal, rakiplerini iyi şekilde analiz ettiklerini belirtti. Fenerbahçe hocası, “12 yıldır Bulgaristan liginde şampiyon olan, ligi domine eden bir ekip. İlk defa bu sezon çalkantılı bir süreç geçiriyorlar. Şu anda da bana göre ligin gizli lideri. Bu takıma karşı ne yapmamız gerektiğiyle ilgili dersimize çalışıyoruz. Takımımız moral olarak iyi durumda. Tek hedefimiz seyircimiz önünde yüksek öz güvenle maçı kazanıp, sahadan 3 puanla ayrılmak. Rakibimiz iyi takım. Her sene özellikle Güney Amerika’dan kendi takımlarına transfer yapabilen bir takım. 7-1 mağlup oldukları maçı izledik, o maçın gerçek skoru o değil. Birinci dakika gol yiyorlar, her gelen top gol oluyor” dedi.

Sakatlıklarla ilgili bilgi de veren Kartal, “Emre takımla antrenmanlara başladı. Serdar ameliyat oldu, 5-6 hafta içinde aramıza dönecek. Livakovic’in herhangi bir problemi yok, oynayabilir” diye konuştu. Ligde oynayacakları Pendikspor maçının stat kapasitesi ve zeminine ilişkin bir soruya Kartal şu yanıtı verdi: “Kararı verecek olan federasyon, benim bu konuda düşüneceğim bir şey yok. 2500 kapasitesi olan takım Süper Lig’e çıkıyorsa, her şeyi hazır olması gerekir.”

İsmail Kral ve Ganalı stoper Djiku soruları yanıtladı.

Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Alexander Djiku ise kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Savunmada Becao ile iyi bir uyum yakaladıklarını belirten Djiku, “Bana göre tüm savunma oyuncularımız nitelikli ve kaliteli. Herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyuyor. Hocamızın istediklerini sahada en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İsteğimiz ofans oyuncularına zorluk yaşatmak. Şu ana kadar iyi ilerledik, önemli olan bu şekilde devam etmek” dedi.

Fenerbahçe'de ameliyat olan Serdar Aziz 1.5 ay yokFenerbahçe’de ameliyat olan Serdar Aziz 1.5 ay yok

Dermendjiev: Beraberlik beni mutlu eder

H Grubu’nun ilk maçında Spartak Trnava’yı 4-0 mağlup eden konuk ekip ise ikinci müsabakada Nordsjaelland’a 7-1 yenildi. Kötü sonuçların ardından göreve yeni başlayan Ludogorets Teknik Direktörü Georgi Dermendjiev, “Fenerbahçe’nin 17 maçlık galibiyet serisi yakaladılar bu bir tesadüf değil. Bizim için böyle bir takıma karşı oynamak mutluluk verici. Fenerbahçe ile ilk maçım olmasına da çok seviniyorum” dedi. Dermendjiev, Fenerbahçe karşısında beraberliğin kendisini tatmin edeceğini söylerek konuşmasına şöyle devam etti: “Futbolcuların da özgüvenini artırır. Gruplarda bir puan daha kazanmamız bizim için iyi olacaktır. Çünkü daha çok zaman var. Ludogorets grubu ikinci sırada bitirebilir.”

Bulgar ekibinde kaptan Anton Nedyalkov, 7-1’lik bir takım olmadıklarını dile getirerek, “Bundan sonra eski maçlara değil önümüzdekilere bakacağız. Sahaya çıkıp elimizden gelen futbolu oynamak istiyoruz. Fenerbahçe’nin nasıl bir takım olduğunu biliyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.