Fenerbahçe’nin peşinde olduğu Cristian Medina’yı Arjantinli gazeteciden dinledik: Premier Lig’e kadar gider

Fenerbahçe bir süredir Arjantinli orta saha oyuncusu Cristian Medina'nın transferini tamamlamaya çalışıyor. 10Haber olarak oyuncuyu Boca Juniors'ı yakından takip eden Arjantinli gazeteci Ezequiel Polanco ile konuştuk, övgüler dinledik.

Spor 9 Eylül 2024
Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinde olduğu Medina'yı Arjantinli gazeteciden dinledik.

Geçen sezonu ikinci sırada kapadıktan sonra yeni sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe’de transfer çalışmaları sürüyor. Jose Mourinho’yu başa getirdikten sonra hedefi her kulvarda zirve olarak belirleyen Kanarya hem ligde, hem UEFA Avrupa Ligi’nde iddialı olabilecek geniş bir kadro kurmak istiyor. Bu yolda en kritik bölgelerden biri orta saha. Geçen sezon kadroda olan Miha Zajc ve Rade Krunic gibi isimler gitti. Yerlerine Sofyan Amrabat katıldı. Fenerbahçe özellikle Fred’i ikâme edecek bir oyuncu arıyordu. Çünkü Fred’in olmadığı maçlarda sorun yaşıyorlar. Bu oyuncu için rotayı Arjantin’e çevirdiler. Boca’nın 22 yaşındaki yıldızı Cristian Medina için transfer çalışması başladı.

Fenerbahçe oyuncunun transferiyle uzun zaman uğraştı. Pazarlıklar bir türlü sona eremedi. Kulüp 20 milyon dolar olan serbest kalma maddesini aşağı çekmek için çabaladı. Burada 15 milyon dolar artı Boca’nın federasyona ödeyeceği verginin yüzde 20’si ve bir sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında anlaşma sağlandığı belirtildi. Boca cephesi oyuncuyu ocak ayında göndermekte ısrar etti. Arjantin ekibi ligde kalan 14 maçında Medina kadar iyi bir alternatif bulamayacağını düşündüğünden oyuncunun transferine şu aşamada izin vermiyor. Arjantin’de sezon ocak ayında sona eriyor. Bir habere göre Sarı Kanarya anlaşmaya bir çeşit “sakatlık halinde transfer iptal olur” maddesi koyarak kendini garantiye aldı.

Oyuncunun geliş tarihinin eylül mü ocak mı olduğu hâlâ netlik kazanmadı. Ancak 10Haber olarak Fenerbahçelilerin merak ettiği ismi Boca Juniors’ı yakından takip eden Arjantinli gazeteci Ezequiel Polanco ile konuştuk. Polanco’ya anlaşmanın bu denli uzamasının sebebini sorduğumda “Transfer piyasasında Boca’nın onun yerine zamanında bir oyuncu bulamaması nedeniyle transfer gerçekleşmedi ve bugün Medina, Diego Martinez’in ideal 11’inde yer alıyor. Cristian Medina, Boca Predio’dan (Boca altyapısı) çıkan ve Boca’nın ne olduğunu her maç çaba ve özveriyle gösteren, kulüp için referans niteliğinde bir oyuncu” diyerek oyuncunun ne kadar özel anlam ifade ettiğini belirten cevabı aldım.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürpriziFenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürprizi

‘Milli takımda öne çıkacağını hayal ediyorum’

Polanco Medina’nın oyun stiliyle alakalı olarak “Sahayı bölgeden bölgeye dolaşabilen, kaleye yaklaşabilen, hücum başlatan ilk pasları iyi atabilen, çok fazla fedakarlık yapan ve takımı iyi toparlayan dinamik bir oyuncu” dedi. Saha içi karakterinden bahseden gazeteci “Sahadaki kişiliği ve karakteriyle öne çıkıyor. Takım içinde pozitif bir lider olduğunu U-20 takımında kaptanlık yaparken de gösterdi” diye konuştu. Polanco ayrıca Medina’nın Jose Mourinho tedrisatı altına gireceğinden memnuniyet duyduğunu açıklarken, Portekizlinin ona katabileceklerini şöyle anlattı: “Medina’nın zekasıyla Mourinho’nun tüm deneyim ve bilgi birikiminden yararlanarak ondan öğrendiklerini geleceğinde uygulayacağını düşünüyorum.”

Oyuncunun tavanı hakkında sorduğum soruya ise “Tavanına gelince, onun dünyanın en rekabetçi liglerinden biri olan Premier Lig’de oynadığını ve milli takımda da öne çıktığını hayal ediyorum. Açıkçası Süper Lig maçlarının uluslararası yayınları yapıldığında birçok takımın gözünü Medina’ya dikebileceğini düşünüyorum” yanıtını aldım.

Medina, mücadeleci bir karaktere sahip.

‘Avrupa futboluna harika adapte olacak’

Fenerbahçe son yıllarda büyük satışlar yaparak kasasını doldurdu. Bunlardan sonuncusu Ferdi Kadıoğlu idi. Kanarya Brighton’a verdiği oyuncu karşılığında 30 milyon euro aldı. Fred’in alternatifi olarak takıma katılacak Medina’dan benzer kâr elde edilmesi amaçlanıyor. Boca da Güney Amerika’da benzer bir üne sahip. Polanco bu konuda “Boca Juniors şu anda bence oyuncu satışı açısından en iyi geçiş pazarlarından birine sahip. Riquelme sonrası yaklaşık 50 milyonluk bir satış toplamından bahsediyoruz” dedi. Gazeteci Medina’nın Avrupa futboluna uyumu açısından “Cristian Medina’nın harika bir şekilde adapte olacağını düşünüyorum, sunabileceği çok fazla potansiyeli var, çok fazla fedakarlık yapmaya eğilimli ve arzulu bir oyuncu. Avrupa futbolunda kolaylıkla kendini pazarlayabilir ama bazı aşamaları atlaması gerekiyor” diye konuştu.

‘Bombonera’nın baskısıyla büyüdü’

Polanco’ya son olarak Medina’nın büyük İstanbul derbilerine alışma sürecini ne kadar kolay atlatabileceğini sordum. Ne de olsa genç Arjantinli ülkesinde dünyanın en önde gelen derbilerinden Boca-River derbisinde defalarca boy göstermişti. Polanco bu soruma yanıt verirken “Rakibe karşı belirleyici olan büyük maçlarda her zaman göreve hazırdı, Boca takımının figürlerinden biri oldu ve önemli gollere imza attı. Son olarak, Bombonera’nın Arjantin’deki en sembolik stadyum olması ve her hafta sonu o baskıyla yaşaması nedeniyle Medina’nın, taraftarların baskısına dayanmaya alışkın olduğunu belirtmek gerek” diye konuştu.

İşte Boca’nın büyüleyici evi La Bombonera.

Cristian Medina Fenerbahçe kadrosuna ne zaman katılır bilinmez ancak büyük bir potansiyel barındırarak geleceği kesin. Son olarak Boca sportif direktörü Mauricio Serna Haber Global’e “Medina’nın, Fenerbahçe’ye transferi henüz ‘resmi’ olarak tamamlanmadı fakat, görüşmeler sürüyor. Yeni birini transfer etme ihtimalimiz olmadığından, çok önemli bir oyuncunuzu bırakmamız mümkün değil. Fenerbahçe ile çok iyi bir ilişkimiz var ve birbirimizle konuşmaya devam edeceğiz, bu konu kapanmadı” diye konuşmuştu. Transferdeki tek pürüz oyuncunun geliş tarihi olarak görünüyor. Bu pürüz de çözülür, Medina sağlıklı şekilde Fenerbahçe’ye katılabilirse büyük bir potansiyeli Türkiye’de izleme ihtimalimiz var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.