Fenerbahçe’nin Union galibiyeti Belçika basınında: Gerçekçi sarı kanaryalar

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint Gilloise'ı 2-1 mağlup etti. Üç puan kazanan sarı-lacivertlilerin galibiyeti Belçika basınında da yankı uyandırdı.

Spor 27 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Union SG İstanbul'da karşılaştı, sarı-lacivertliler karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Geçtiğimiz cumartesi akşamı sahasında Galatasaray’a 3-1 yenilerek ezeli rakibine karşı şampiyonluk yarışında büyük darbe alan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde biraz olsun nefes alma amacındaydı. Lig aşamasının ilk karşılaşmasında tanıdık bir ekiple karşılaştılar. Rakip Belçika’dan Union Saint Gilloise’dı. Geçen sezon Konferans Ligi son 16 aşamasında eşleşen iki takımın mücadelesinden Fenerbahçe 3-0 ve 0-1’lik skorlarla galip çıkmış adını çeyrek finale yazdırmıştı. Güçlü oyuncularının pek çoğunu satarak güç kaybeden Union SG, derbi mağlubiyetiyle sarsılan Fenerbahçe’den puan veya puanlar almak için İstanbul’a gelmişti.

Ancak Union amacına ulaşamadı. Fenerbahçe maça kötü başlasa da Çağlar Söyüncü’nün golüyle öne geçti. 82’de farkı ikiye çıkaran Kanarya duraklama anlarında kalesinde gol görse de 2-1’lik galibiyetle sahadan ayrılmayı başardı.

Kamu yayıncısı VRT’nin spor kanalı Sporza’ya göre, “Verimlilik eksikliği” Fenerbahçe karşısında Union’a zarar verdi.  Fransızca yayın yapan kamu yayıncısı RTFB de, “Gerçekçilikten yoksun Union Saint-Gilloise, F.Bahçe’ye boyun eğdi” başlığını kullandı. Haberde, “Maça iyi bir başlangıç ​​yapan Brükselliler, hakimiyetini değerlendiremedi ve daha gerçekçi sarı kanaryalar tarafından cezalandırıldı” dendi. Nieuwsblad gazetesi, “Cesur ama naif 2 -1’le tekneye: Union Fenerbahçe’nin yanına yaklaştı ama yine gol atmakta zorlandı” başlıklı haberinde, Brüksel ekibinin övgüye değer bir performans gösterdiğini belirtti.

HLN gazetesi, “geç canlanmaya rağmen” Union’un yenilmekten kurtulamadığını ve talihsiz bir şekilde kendi kalesine gol attığını yazdı. Le Soir gazetesi de, haberi “Union SG Avrupa yolculuğuna Fenerbahçe’ye yenilerek başladı” başlığıyla aktardı.

Fenerbahçe'yi ayakta tutan dört kolon: Livakovic, Çağlar, Becao, AmrabatFenerbahçe’yi ayakta tutan dört kolon: Livakovic, Çağlar, Becao, Amrabat

Fenerbahçe nefesi Avrupa'da Livakovic'le aldıFenerbahçe nefesi Avrupa’da Livakovic’le aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.