Fenerbahçe’ye üçüncülük için süre yetmedi!

EuroLeague üçüncülük maçında Fenerbahçe Olympiakos'la karşılaştı. Maç boyu rakibini geriden takip eden sarı lacivertliler son topta Sertaç Şanlı ile üçlük buldu, ama atış sırasında topun elde olduğu tespit edilince maçı Yunan takımı 87-84 kazandı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Final Four'u dördüncü sırada noktaladı.

EuroLeague Final Four’un yarı final maçında Panathinaikos’a kaybeden Fenerbahçe, Real Madrid’e yenilen Olympiakos’la üçüncülüğü elde etmek için Berlin’de parkeye çıktı.

Almanya’da maça etkili başlayan Olympiakos televizyon molasına 8-4 önde girdi. Devamında Calathes ve Pierre’le sayılar üreten Fenerbahçe 12-10 öne geçti. Çeyreğin kalanında çok etkili gözüken Olympiakos ilk periyodu 24-16 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Fenerbahçe iyi başladı. 8-0’lık seri yakalayan sarı-lacivertliler farkı eritse de Yunan temsilcisinden gelen 6-0’lık seri arayı yeniden açtı. Fenerbahçe savunmasının zaaflarını iyi değerlendiren Olympiakos cephesi soyunma odasına 48-37’lik skorla önde gitti.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Dyshawn Pierre’le üst üste sayılar bulup kırıpdanan Fenerbahçe farkı tek hanelere indirdi. Pierre’e Wilbekin ve Sertaç da yay gerisinde isabetlerle destek verince sarı-lacivertiler 62-61’de öne geçti. Periyodun sonunda 5-0’lık seri yakalayan Olympiakos yeniden öne geçerek son çeyreğe 66-62 üstün gitti.

Final periyoduna üst üste iki üçlükle başlayan Yunan temsilcisi farkı tekrar çift hanelere getirdi. Son üç dakikaya girilirken 83-73’lük skorla üstün olan Olympiakos’a karşı Fenerbahçeli oyuncular ciddi bir reaksiyon gösterip kısa sürede farkı eritti. Bitime 0.7 saniye kala skor 87-84 iken Fenerbahçe topu kenardan oyuna soktu. Sertaç Şanlı’nın elinden gelen üç sayılık isabetle skor eşitlendi ancak hakemler pozisyonun tekrarını izledikten sonra topun elden çıkmadığına kanaat getirdi ve karşılaşmayı 87-84’lük skorla kazanan taraf Olympiakos oldu.

Böylelikle Yunan temsilcisi sezonu üçüncü tamamlarken Fenerbahçe EuroLeague dördüncüsü oldu. Fenerbahçe’de Dyshawn Pierre 19 sayı, 5 ribaunt, 3 asist; Scottie Wilbekin ise 16 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, 4 top çalma ile mücadele etti. Galip gelen tarafta en skorer isim ise 20 sayıyla oynayan Alec Peters oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.