FIA sportif komisyonu üyesi Fatih Altaylı: Intercity’nin pisti boşaltması lazım

Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA'nın komisyon üyelerinden Fatih Altaylı, İstanbul Park'a Formula 1'in alınması için yeni yüklenici firmanın başvuruda bulunması gerektiğini açıkladı.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fatih Altaylı Formula 1 Türkiye süreci hakkında bilgi verdi.

Galatasaray’da seçim heyecanı yaşandı. Seçimde oy kullanmasa da Galatasaray Lisesi’nde yerini alan isimlerden biri de Fatih Altaylı’ydı. Altaylı her ne kadar iki adaya da oy vermeyecek olsa da seçim havasını solumak için liseye geldiğini açıkladı.

10Haber olarak Altaylı’yı yakalamışken gündemde olan Formula 1 konusunu sormadan geçmedik. Bilindiği üzere İstanbul Park’ın ihalesi yapıldı. İhale şartlarından biri de Formula 1’i Türkiye’ye, İstanbul Park’a getirmekti.

2 Nisan 2024’te yapılan ihale ile İstanbul Park’ın işletme hakkını 30 yıllığına Can Eğitim ve Bilim Kurumları aldı. FIA sportif komisyonu üyelerinden biri olan Altaylı ihaleyi kazanan kurumun yarışı Türkiye’ye getirme süreci hakkında bilgi verdi. Altaylı “Lale Hanım (Can Eğitim ve Bilim Kurumları Başkanı Lale Cander) ve TOSFED yetkilileri gelecek, FIA ile görüşecek. Ben masanın karşı tarafındayım. Onlar bizimle görüşecek. Bizim normalde geçen hafta İstanbul Park’ta denetleme yapmamız lazımdı. Intercity, ihaleyle yüklenici firmanın el değiştirmesine karşın pisti hala boşaltmıyor. Onlar pisti boşaltmadığı için biz gidip denetim yapamadık. Haziran ayında 2026’nın F1 takvimi açıklanacak. Bir ay içinde denetimi yapamazsak bu tarihi kaçırmış olacağız. Bir ay içinde Intercity’nin orayı boşaltması, boşaltmasa bile bize izin vermesi lazım ki girip denetlememizi yapalım. Asfalta, kerblere, altyapıya, vs. bakalım ve onayı verelim… Biz bir ay içinde onay vermezsek, Intercity burayı boşaltmazsa Formula 1 2026’ya girme ihtimalimiz ortadan kalkıyor. Çünkü takvim resmi olarak açıklanmış oluyor” dedi.

Lale Cander de geçtiğimiz günlerde Patronlar Dünyası’na yaptığı açıklamada “Pistin bize teslim edilmesinin geciktiği her gün Formula 1’i de bizden uzaklaştırıyor. 2026 takvimi için çabalıyoruz fakat bu inanılmaz gasptan dolayı ilerlemekte zorlanıyoruz. Fakat artık bir hafta içerisinde bu sorunun çözüleceğine inanıyorum.” demişti.

Formula 1'de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey'in ayrılığını duyurduFormula 1’de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey’in ayrılığını duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.