FIFA’dan kadın futbolculara tarihi ödül: 152 milyon dolar!

FIFA, 2023 Dünya Kupası’nda mücadele edecek takımlara toplamda 152 milyon dolar ödül dağıtacak. Bu ödüllerin 110 milyon dolarlık kısmı başarı bazlı olacak. Tarihte ilk kez turnuvaya katılan her sporcu maddi açıdan ödüllendirilecek.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kadınlara FIFA'dan büyük ödül havuzu.

Kadın futbolunda bir ilk gerçekleşiyor. FIFA, 2023 Dünya Kupası’na katılacak takımlara toplamda 110 milyon dolar dağıtılacağını açıkladı. 2023 Dünya Kupası’na 32 takım katılım gösterecek. 2019’da bu sayı 24’tü ve toplamda 30 milyon dolar dağıtılmıştı. Habere göre bu sene gerçekleşecek organizasyonla her futbolcu en az 30 bin dolar kazanacak. Şampiyon takımın sporcuların her biri 270 bin dolarlık ödüle ulaşacak. Tarihte ilk kez Kadınlar Dünya Kupası’na katılan sporcuların her biri para ödülü alacak.

Şahin Gözü Süper Lig'de... İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntılarıŞahin Gözü Süper Lig’de… İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntıları

FIFA’nın toplamda 152 milyon dolar ödül dağıtması bekleniyor. 110 milyon dolar başarı bazlı ödül sahiplerini bulacak. 11.5 milyon dolarlık kulüp yararına yapılan yatırımlar sahiplerine dağıtılacak. Aynı zamanda hazırlık süreci için de 30.7 milyon dolarlık bir para dağıtımı söz konusu. Kazanan ülke takımı 10.5 milyon dolar ödül alacak ve bu ücretin 6.2 milyonu direkt olarak sporculara gidecek. Kalan paraysa federasyona verilecek ve ülkedeki kadın futbolunun gelişimi harcanması teşvik edilecek.

Alkışlar kadınlara! Şampiyonluk Fomget'inAlkışlar kadınlara! Şampiyonluk Fomget’in

Profesyonel Futbolcular Birliği, FIFA’yla yapılan görüşmeler sonucunda kat edilen mesafeden memnun olduklarını açıkladı. FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası, 20 Temmuz’da başlayacak ve Yeni Zelanda ile Norveç ortaklığında düzenlenecek.

Barcelona'nın kadınlarından harika dönüş! Avrupa'nın en büyüğü oldularBarcelona’nın kadınlarından harika dönüş! Avrupa’nın en büyüğü oldular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.