Filenin Sultanları Hong Kong’a yaralı gidiyor: İşte kadro ve maç programı

Milletler Ligi'nde mücadele eden ve 2024 Paris Olimpiyatları için gün sayan Filenin Sultanları'nda sakatlıkları bulunan üç oyuncu; Hande Baladın, İlkin Aydın ve Zehra Güneş'in durumu netleşti. İşte millilerin Hong Kong etabı kadrosu ve maç programı.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Zehra Güneş, ABD maçında koltuk değnekleriyle görüntülendi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Milletler Ligi’nde mücadele eden ve 2024 Paris Olimpiyatı’nda yer alacak Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın üç sakat oyuncusu Hande Baladın, İlkin Aydın ve Zehra Güneş’in son durumlarını açıkladı. Üstündağ’ın verdiği bilgiye göre son durum şöyle…

Hande Baladın: Sakatlığı tamamen atlattı, hiçbir sıkıntısı kalmadı ve Milletler Ligi’nin üçüncü ayak karşılaşmalarında süre alabilecek.

İlkin Aydın: Ayak bileği burkuldu. Takımla beraber Milletler Ligi’nin üçüncü etabı için Hong Kong’a gitti. Milletler Ligi’nin Tayland’da yapılacak final etabında yer alabilmesi için tedavisi yoğun şekilde sürüyor.

Zehra Güneş: Türkiye – Güney Kore maçından önce yapılan antrenmanda sakatlandı. Amerika Birleşik Devletleri kampından ayrılan Zehra Güneş tedavi süreci için İstanbul’a geldi. Sporcunun menisküs sakatlığı var. Türkiye’de kaldı ve iki hafta tedavisine burada devam edilecek.

Zehra Güneş geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Her geçen gün daha iyi oluyorum; İstanbul’da kendimi hızla toparlayacağıma ve Paris’te takımımla birlikte olacağıma yürekten inanıyorum. Dualarınız, güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim. Paris’te görüşmek üzere” demişti.

Hong Kong kadrosu ve maç programı

VNL’nin üçüncü haftasında milli takımda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, pasör çaprazı Melissa Vargas, smaçörler Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu İvegin, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt ve İlkin Aydın, orta oyuncular Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç ve Beyza Arıcı ile liberolar Gizem Örge, Simge Aköz ve Ayça Aykaç Altıntaş, görev yapacak.

Zehra Güneş Milletler Ligi'ni kapadı: Paris'te görüşmek üzereZehra Güneş Milletler Ligi’ni kapadı: Paris’te görüşmek üzere

Öte yandan Milletler Ligi’nin üçüncü etabı yarın Hong Kong’da başlayacak.  Hong Kong Coliseum’da yapacağı karşılaşmaların programı şöyle:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hong Kong’da yapılacak FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin (VNL) 3. haftası ilk maçında Tayland’la karşılaşacak.

12 Haziran Çarşamba: Türkiye-Tayland

13 Haziran Perşembe: Dominik Cumhuriyeti-Türkiye

15 Haziran Cumartesi: Çin-Türkiye

16 Haziran Pazar: Türkiye-Brezilya

Organizasyonun Antalya etabında iki galibiyet iki yenilgi alan Filenin Sultanları ABD etabındaki dört maçında da galip geldi. Milliler sekiz maçın sonunda 18 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Filenin Sultanları 'ekonomi'yle gittiği ABD'den rekorlarla dönüyorFilenin Sultanları ‘ekonomi’yle gittiği ABD’den rekorlarla dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.