Filenin Sultanları’ndan ‘ekonomi’ dersi! ABD turu dört dörtlük bitti

VNL'in Teksas ayağındaki son karşılaşmasına ev sahibi Amerika karşısında çıkan Filenin Sultanları güçlü rakibini karar setine giden maçta 3-2'lik skorla mağlup etti. Böylelikle ABD etabını dörtte dörtle kapatan milliler zirve ilerleyişini sürdürdü.

Spor 3 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sultanlar, Birleşik Devletler'i Teksas'ta devirdi.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı son şampiyon unvanıyla parkeye çıktığı VNL’in ikinci hafta kapanış maçını Teksas’ta ev sahibi ABD karşısında oynadı.

Sakatlığı sebebiyle Zehra Güneş ve Hande Baladın gibi iki önemli oyuncusundan bu maçta yararlanamayan milliler karşısında Birleşik Devletler ilk seti 25-21’le hanesine yazdırdı. İkinci sette Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla fark yaratan Filenin Sultanları bu seti 25-20 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

İyi oyununu sürdüren ‘Cumhuriyetin Kızları’ üçüncü seti de 25-21’lik skorla kazanarak setlerde öne geçti. Dördüncü set baştan sonra ABD’nin üstünlüğüyle geçildi. Ev sahibi ekip bu seti 25-12 gibi net bir skorla kazanarak mücadeleyi karar setine taşıdı.

Teksas’ta son set büyük heyecana sahne oldu. Milliler skor 5-5’ken Melissa Vargas’ın çok zor pozisyonda rakip sahaya çevirmeyi başardığı topta sayıyı bulunca Karch Kiraly molaya gitti.

Mola dönüşü Birleşik Devletler seri yakalayıp öne geçti ve bu kez de Daniele Santarelli mola kullandı. Santarelli’nin molasının ardından seri yakalayan milliler 11-11’de eşitliği yakaladı, devamında da daha az hata yapan taraf olmayı başarıp seti 15-12, maçı da 3-2 kazandı.

 

ABD etabında oynadığı dördüncü maçından da galip ayrılan Filenin Sultanları’nın Teksas macerası tabiri caizse dört dörtlük noktalanmış oldu. Son şampiyon milliler 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da oynayacağı üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.

Melissa Vargas’tan rekor

Filenin Sultanları’nın yıldız pasör çaprazı Melissa Vargas çok etkili oynadığı maçı 27 sayıyla tamamladı. Küba asıllı yıldız isim ayrıca karşılaşmanın ikinci setinde altı numaradan yaptığı bir hücumda 121 km/s smaç hızına ulaşarak rekor kırdı.

Ebrar Karakurt VNL tarihinin en skoreri oldu

ABD karşısında maçı 19 sayıyla tamamlayan Ebrar Karakurt toplamda 1160 sayıya ulaştı ve VNL tarihinin en skorer oyuncusu oldu.

Voleybol federasyonu THY'ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştukVoleybol federasyonu THY’ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.