Filenin Sultanları’nın Paris 2024 kadrosu açıklandı! İki iyi bir kötü haber

2024 Paris Olimpiyatları'na madalya hedefiyle giden A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosu belli oldu. Sakatlığı bulunan isimlerden Hande ve Zehra kadroda; İlkin Aydın dışarıda kaldı. Meliha ise milli takıma geri döndü.

Spor 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Paris'e gidecek 'Sultanlar' belli oldu.

Daniele Santarelli yönetiminde 2024 Paris Olimpiyatları’na madalya hedefiyle giden Filenin Sultanları’nın kadrosu belli oldu. Sakatlıkları sebebiyle VNL’de takımda bulunamayan Zehra Güneş kadroya dahil edildi. Son maçta sakatlık yaşayan Hande Baladın da sakatlığını atlatıp Paris kafilesinde yer alma hakkı kazandı. Sağlık sorunları olmasına karşın kafileyle birlikte VNL’de takımıyla seyahatlerin tamamına katılan İlkin Aydın ise kadroda yer bulamadı. Milliler Paris’e tek liberoyla giderken Meliha Diken’in de takıma dönmesi dikkat çekti.

İşte A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 12+1 kişilik Paris 2024 kadrosu:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin

Smaçörler: Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu

Orta oyuncular: Eda Erdem Dündar (Kaptan), Zehra Güneş, Aslı Kalaç

Pasör çaprazı: Melissa Vargas

Libero: Gizem Örge

+1 oyuncu: Beyza Arıcı

Simge Aköz: Canım takım arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum

Tokyo olimpiyatlarında takımın bir parçası olup bu kez kadroda yer bulamayan libero Simge Aköz sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Simge şu sözleri sarf etti:

“Herkese merhaba,

2017 yılından itibaren Ay-Yıldızlı formayı her daim büyük bir gurur ve aidiyetle temsil etmiş bir sporcu olarak, mücadele ettiğimiz sayısız turnuva ve kazandığımız madalyaların yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yükseltmiş olduğumuz çıtayı daha da yukarıya taşımak ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi büyük başarılarla gururlandırabilmek en büyük motivasyonum ve hayalimdi. Fakat, teknik ekibimizin aldığı kararlar neticesinde kadroda yer alamayacağını/ üzülerek belirtmek durumundayım.
Sultanlar Ligi ve Milletler Liginin ardından, kendimi hem fiziksel hem de mental olarak Paris Olimpiyatları için hazır hissettiğini bir dönemde, milli formamızı olimpiyat sahnesinde ikinci kez taşımayı çok istesem de teknik ekibimizin aldığı karara saygı duyuyorum.
Olimpiyatlarda canım takım arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum. Gönül isterdi ki ortak hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim ama sizlere olan inancım ve güvenim tam. Bu büyük organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve bizlere gurur yaşatacağınıza eminim. Kalbim sizinle…
SiMGE AKÖZ”

İlk maça 21 gün var

Millilerin Paris 2024 Olimpiyatları grup aşamasındaki maç programı da belli oldu.

İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti’nin bulunduğu C Grubu’nda yer alan milli takım 29 Temmuz, 1 ve 4 Ağustos tarihlerinde sahaya çıkacak.

Ay-yıldızlıların Paris 2024’teki grup karşılaşmalarının programı şöyle:

29 Temmuz:

10.00 Türkiye-Hollanda

1 Ağustos:

10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti

4 Ağustos:

10.00 Türkiye-İtalya

Millilerin çalıştırıcısı Daniele Santarelli kariyerinin ilk Olimpiyat tecrübesini yaşayacak. Oyunculardan Melissa Vargas, Gizem Örge, Aslı Kalaç, Derya Cebecioğlu ve Elif Şahin de olimpiyat havasını ilk kez soluyacak. Kaptan Eda Erdem ise üçüncü kez olimpiyatlarda forma giyen ilk Türk voleybolcu olma unvanını eline geçirecek.

Filenin Sultanları Paris'te sabah mesaisine kaldıFilenin Sultanları Paris’te sabah mesaisine kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.