Filistin destekçisi Yeşil Tugay’a tribün yasağı

Celtic, Filistin'e destek veren 'Yeşil Tugay' (Green Brigade) grubunun kombinelerini askıya aldı. Söz konusu kişilere deplasman bileti de satılmayacak.

Spor 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçında Yeşil Tugay Filistin eylemi yapmıştı.

Celtic, Atletico Madrid maçında Filistin bayrağı açan ‘Yeşil Tugay’ taraftar grubu üyelerinin kombine biletlerini iptal ettiğini açıkladı. Kulüp, buna gerekçe olarak söz konusu taraftarların 25 Ekim’de Atletico Madrid ile oynanan ve 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçında uyarılmasına rağmen Filistin bayrağı açmasını gösterdi.

Yeşil Tugay üyelerine gönderilen e-postada “Grubunuzun neden olduğu tekrarlanan kabul edilemez davranışlar nedeniyle kombinenizi askıya aldığımızı bildiriyoruz. Grubunuzun deplasman biletlerine erişimi de askıya alınacak” denildi. Celtic taraftarı deplasmanda oynadığı Feyenoord ve Lazio maçlarında taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Kulüp, daha önce 2016 yılında İsrail takımı Hapoel Be’er Sheva ile oynanan Avrupa kupası maçında Filistin yanlısı bir gösteri yapması nedeniyle UEFA tarafından cezalandırılmıştı.

İskoçya'daki dev maçta Filistin'e destekİskoçya’daki dev maçta Filistin’e destek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.