Florya soygunu davasında mütalaa: Beş sanık için hapis istendi

Galatasaray'da futbolcu ve teknik ekibin kullandığı ürünlerin Metin Oktay Tesisleri'ndeki depodan çalınıp ikinci el uygulamaları üstünden satılmasıyla ilgili davada mütalaa açıklandı. Savcılık beş sanığın hapsini istedi.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Florya Metin Oktay Tesisleri'nden çalınan Galatasaray ürünleriyle ilgili davada savcılık mütalaası açıklandı.

2020-21 sezonunda futbolcu ve teknik heyete gönderilen ürünlerin beklenen tarihten erken tükenmesi sonucunda Galatasaray’da bir forma ve lisanslı ürün hırsızlığı ortaya çıkmıştı: Galatasaray’ın satışa dahi çıkmayan ürünlerinin internet üzerinde ikinci el alım-satım platformları üstünden satışa sunulmasından sonra Galatasaray yönetimi Florya’daki depoda sayım yaptırmıştı. Sayımda 2 bin 443 adet ürünün kayıp olduğunun tespit edilmesiyle sarı-kırmızılı kulüp konunun araştırılması için hukuki süreç başlatmıştı.

Uzun süredir devam eden davada yeni bir gelişme oldu. Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve iki tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada kulübe verilen özel olarak üretilmiş eşofman ve benzeri malzemelerin öngörülen süreden önce tükendiği, eksik kalan ürünlerin üretici firmadan istenmesi durumunda da ücret talep edildiği veya sponsorluk ücretinde kesintiye gidileceğine yönelik dönüş yapıldığı, çalınan ürünlerin ikinci el eşya satışı yapılan sitelerde satışa sunulduğu belirtilirken o sitelerden biriyle yapılan yazışmalarda ürün satışı yapan kişilerden birinin Galatasaray Futbol Kulübü’nde şoför olarak çalışan sanık Ahmet Kör’ün eşi Ergül Kör, diğerinin ise Buğra Fatih Ünsal olduğu tespitine yer verildi. Galatasaray kulübü yetkililerince alıcı gibi hareket ettirilen Murat Kabaş, Buğra Fatih Ünsal ile iletişime geçmişti. Kabaş’a kulübe ait formaları satmaya çalışan Ünsal’ın kulüpte malzeme sorumlusu olarak çalışan Gürsel Polat, çamaşırhane-temizlik sorumlusu sanık Turgut Uygun ve masör olarak görev yapan sanık Sedat Peker ile irtibatının olduğu anlatıldı.

Çalınan ürünlerle haksız kazanç sağlandığı tespit edildi

Buğra Fatih Ünsal’ın evinde altı koli özel ürünün olduğu, ele geçirilen ürünlerin bazılarının orijinal ve piyasada temininin mümkün olmadığı da mütalaada belirtildi. Yılmaz Yanık, Ahmet Kör, Gürsel Polat ve Turgut Uygun’un ‘iştirak halinde zincirleme şekilde bina ve eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 aydan 17 yıldan 6 aya kadar, Buğra Fatih Ünsal’ın ‘suç eşyası satın almak’ suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

Sedat Peker’in ise atılı suçu işlediğine ilişkin cezalandırılmasına yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraati talep edildi.

Dursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe'nin iç işidirDursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe’nin iç işidir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.