Formula 1’de kazanan değişmiyor: Red Bull ve Verstappen tarih yazıyor

Motor sporlarının zirve organizasyonu F1’de sezonun 9. durağı Kanada’da kazanan Max Verstappen oldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve liderliğini koruyan Hollandalıyı Fernando Alonso ve Lewis Hamilton takip etti.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Verstappen'den bir zafer daha!

Formula 1’de Max Verstappen sezonun 9. durağı olan Kanada GP’sine iyi geçirdiği cumartesi gününün ardından en önde başladı. Avantajını iyi kullanan Hollandalı ilk turu lider bitirmeyi başardı ve rakipleriyle aradaki farkı açtı.

17. turda George Russell’ın yaptığı kaza sonrası yarış durdu. Bu sırada pilotlar pite geldiler ve lastik değişimi yaptılar. Verstappen liderliğini korurken Alonso 2, Hamilton 3. sırada çekişmeye devam etti. Uzun süre stabil şekilde geçen mücadelenin üstüne 55. turda George Russell yarışa devam edemedi. O sırada 8. sırada bulunan Mercedes pilotu hayal kırıklığı yaşadı.

'Ona yapamazsın' dediler! Seda Kaçan gaza bastı, tarih yazdı‘Ona yapamazsın’ dediler! Seda Kaçan gaza bastı, tarih yazdı

Çifte tarih yazıldı!

Yarışın kalan kısmında majör bir değişiklik yaşanmadı ve Max Verstappen, kariyerinin 41. galibiyetine Kanada’da uzandı. Hollandalı bununla beraber tarihin en iyi pilotlarından Ayrton Senna’nın zafer sayısını yakaladı. Ayrıca Red Bull da takım olarak F1 tarihindeki 100. galibiyetine ulaştı.

Yarışı ikinci sırada bitiren isim İspanyol Fernando Alonso oldu. Üçüncü Lewis Hamilton oldu. Bu sonuçların üzerine sürücüler klasmanında Verstappen puanını 195’e yükseltti ve en yakın rakibi takım arkadaşı Sergio Perez’le farkı 69’a yükseltti. 126 puanlı Perez’i 117 puanla Alonso, 102 puanla Hamilton takip etti.

Markalar klasmanında Red Bull 321, Mercedes 167, Aston Martin 154 ve Ferrari 122 puanla sıralandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.