Futbolcusuyla ilişki yaşadığı iddia edilen hoca kovuldu

İngiltere Kadınlar Süper Lig takımlarından Leicester City'yi çalıştıran Willie Kirk, oyuncularından biriyle ilişki yaşadığı iddiası sonrası takım tarafından kovuldu.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Willie Kirk görevinden alındı.

İngiltere Kadınlar Süper Lig ekiplerinden Leicester City’nin 45 yaşındaki menajeri Willie Kirk bir oyuncusuyla ilişki yaşadığı gerekçesiyle kovuldu. Kirk son üç maçtır takım tarafından cezalandırılmıştı ve takımının başında maçlara çıkamıyordu.

Leicester’dan yapılan açıklamada, “Willie’nin takımın davranış kurallarını, pozisyonunu savunulamaz hale getirecek derecede ihlal ettiği tespit edildi” dendi.

Kirk’ün ayrılığı sonrası asistanlarından Jennifer Foster ve birinci takım menajeri Stephen Kirby yerine geçti. Takım FA Cup çeyrek finalinde Liverpool’u eleyip bu turnuvada tarihinde ilk kez son dörde kalırken daha sonra ligde oynadığı Brighton ve Tottenham maçlarını kaybetti. Leicester yeni menajer arayışlarını sürdürürken bu ikili geçici olarak takımı çalıştırmaya devam edecekler.

Kirk ilk olarak 2022 yazında futbol direktörü olarak göreve gelmiş daha sonra Lydia Bedford’ın ayrılığı sonrası teknik direktör olmuştu. Takımı düşme hattından alan hoca orta sıralara çıkarmıştı. Bu sezon da takım onun ayrılığına kadar yedinci sırada devam ediyordu. Leicester, “Kurallar, 2020’de LCFC Women’ın devralınmasından bu yana kulübün kadın oyununu profesyonelleştirme ve oyuncular, antrenörler ve teknik personel arasında performans odaklı bir kültürü teşvik etme konusundaki süregelen kararlılığının bir parçasını oluşturuyor” diye ekledi.

İngiltere Kadınlar Süper Ligi’nde futbolcular ve menajerleri arasında ilişki yaşama konusuna sıcak bakılmıyor. Bunun nedeni menajerlerin oyunculara ayrıcalık tanıyabilecek olması olarak gösteriliyor.

Xabi Alonso Bayer Leverkusen'de kalıyorXabi Alonso Bayer Leverkusen’de kalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.