Portakal Weghorst’la güldü, Tadic besledi Mitrovic attı

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 4 grupta oynanan 9 maçla devam etti. Hollanda, Wout Weghorst’un attığı golle geri düştüğü İrlanda deplasmanından galibiyetle döndü. Aleksandar Mitrovic’in hat-trick yaptığı ve Sırbistan’ın 3-1 kazandığı Litvanya maçında Dusan Tadic bir asist yaptı.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Wout attı Hollanda kazandı.

Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyoansı’nda eleme aşaması 4 grupta oynanan 9 maçla sürdü. Eleme safhasına iyi başlayamayan Hollanda, haftayı 2’de 2 ile kapatmak adına İrlanda karşısına çıktı. 4. dakikada Adam Idah’ın penaltıdan attığı golle geri düşen Portakallar bu gole 19. dakikada Cody Gakpo’nun penaltısıyla yanıt verdiler. Hollanda’ya 3 puanı getiren gol 56’da Wout Weghorst’tan geldi. Grubun diğer maçında Yunanistan Cebelitarık’ı 5-0 geçerken iki takım da puanlarını 9’a yükselttiler. Fransa bu grupta 15 puanla lider.

Fenerbahçeli Dusan Tadic’in formasını giydiği Sırbistan, Litvanya’ya konuk oldu. Macaristan’a iç sahada kaybettikten sonra hata payı olmayan Sırplar, sonuca 21, 32 ve 43. dakikalarda gelen Aleksandar Mitrovic golleriyle sonuca gitti. 3. golün asistini Tadic yaptı. Litvanya 45. dakikada Gytis Paulauskas’la cevap verdi ancak bu yeterli olmadı. Sırbistan bu sonuçla G Grubu’nda puanını 10’a yükseltti ve Macaristan’la durumu eşitledi.

Alınan sonuçlar şöyle:

B Grubu:

Yunanistan-Cebelitarık: 5-0

İrlanda Cumhuriyeti-Hollanda: 1-2

Rubiales ‘pes’ dediRubiales ‘pes’ dedi

E Grubu:

Faroe Adaları-Moldova: 0-1

Arnavutluk-Polonya: 2-0

G Grubu:

Karadağ-Bulgaristan: 2-1

Litvanya-Sırbistan: 1-3

H Grubu:

Kazakistan-Kuzey İrlanda: 1-0

Finlandiya-Danimarka: 0-1

San Marino-Slovenya: 0-4

Almanya’da Hansi Flick dönemi sona erdiAlmanya’da Hansi Flick dönemi sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.