Futbolun kaosu olimpiyat dinlemedi: Futbolcunun çarptığı hakem maça devam edemedi

Paris 2024'ün futbol branşındaki İspanya ve Fas arasında oynanan yarı final maçına ilginç bir an damga vurdu. İspanyol futbolcunun düşerken çok sert şekilde çarptığı hakem Ilgiz Tantashev sakatlanıp oyuna devam edemedi.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Futbolcunun çarpmasıyla yere yığılan hakem neye uğradığını şaşırdı.

Dünyanın en popüler sporu olan futbol olimpiyatlarda diğer branşların aksine pek de göz önünde olmamasıyla dikkat çekiyor. Buna karşın 22 kişinin oynadığı ve eninde sonunda kaosun bir şekilde hüküm sürdüğü bu oyun Paris 2024’e de göz önünde olmamasına karşın damga vurmayı sürdürüyor. Açılış gününde Faslı taraftarların sahaya girmesi sonrası ertelenen maçta saatler sonra gelen VAR kararıyla gündeme gelen olimpik futbol bu kez de hakemin başına gelenlerle dikkatleri üzerine çekti.

Fas ve İspanya arasında oynanan yarı final karşılaşmasında düdük çalan Özbek hakem Ilgiz Tantashev orta sahada rakibiyle mücadele eden futbolculardan birinin dengesini kaybedip üstüne düşmesiyle sert bir darbe aldı. İki futbolcuyla birlikte yere yığılan Özbek hakemin ayağa kalktıktan sonra acı çektiği ve yürümekte zorlandığı gözlendi. Bunun üzerine devam edemeyeceğini anlayan Tantashev kenara gelerek ekipmanını maçın dördüncü hakemi İsveçli Glenn Nyberg’e teslim etti.

Nyberg’in kalan sürede düdük çaldığı maçı 2-1 kazanan İspanya adını finale yazdırdı.

Olimpiyat ateşi futbolla yanmaya başladı: Arjantin-Fas maçında inanılmaz olaylar yaşandıOlimpiyat ateşi futbolla yanmaya başladı: Arjantin-Fas maçında inanılmaz olaylar yaşandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.