Gaal’den Messi ve Arjantin’e salvo, van Dijk’tan hocasına yanıt

Hollanda Milli Takım teknik direktörü Luis van Gaal 2022 Dünya Kupası'nda her şeyin Arjantin'in şampiyonluğuna göre dizayn edildiğini belirtti. Gaal'in milli takımdan öğrencisi Virgil van Dijk ise hocasına katılmadığını söyledi.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hollanda Messi konusunda ikiye bölündü.

Arjantin, 2022 Dünya Kupası’nı kazandı ve tarihinde bu başarıya 3. kez ulaştı. 36 senelik hasrete son veren Güney Amerika ekibinin bu başarısı, Messi’nin kariyerindeki tek eksiği tamamlaması açısından da içinde büyük bir hikaye barındırıyordu. Finalde Fransa’yı ve yarı finalde Hırvatistan’ı eleyen Arjantin’in aştığı engellerden biri de çeyrek finaldeki Hollanda’ydı. Son 10 dakikaya 2-0 önde giren ekip duraklama anlarında Wout Weghorst’un golüne engel olamamış, maç önce uzatmalara ardından penaltılara gitmiş ve yarı finale ulaşan takım Arjantin olmuştu.

En büyük yıldız için yıldızlar geçidi: Messi Hollywood'u ayağına getirdiEn büyük yıldız için yıldızlar geçidi: Messi Hollywood’u ayağına getirdi

O Hollanda’nın teknik direktörü Louis van Gaal, Dünya Kupası hakkında konuştu. Gaal, “Messi’nin dünya şampiyonu olması gerekiyordu. Arjantin’in nasıl gol attığını, bizim nasıl gol attığımızı ve bazı Arjantinli oyuncuların çizgiyi aşıp ceza almadığını gördüğünüzde, bunların hepsinin önceden tasarlanmış bir oyun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hollandalı çalıştırıcının bu sözlerine yanıt Virgil van Dijk’tan geldi. Dijk, kendisine bu sözler hakkında düşünceleri sorulduğunda “O, istediğini söyleyebilir. Ancak ona katılmıyorum, aynı fikirleri paylaşmıyorum” dedi. Daha sonra “Sen ve takım aynı fikirde değil misiniz?” sorusuna yanıt veren Dijk “Hayır” dedi.

Avrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleriAvrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.