Galatasaray, Avrupa’da takım avında!

Mauro Icardi, Wilfred Zaha, Angelino gibi ses getiren transferlere imza atan Galatasaray, Avrupa'da birçok kulüp satın almak için de çalışma yapıyor.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
TRT muhabiri Barış Yurduseven'e göre Galatasaray büyük bir projeye başladı.

TRT Spor’un deneyimli muhabiri Barış Yurduseven, Galatasaray’ın sessiz sedasız yürüttüğü kulüp satın alma operasyonuna dair sosyal medya hesabından bilgi verdi. Yurduseven, “Galatasaray’da herkes alınan yıldızları konuşuyor… Bu da çok normal… Ancak kulübün arka tarafında çok önemli projeler üretiliyor… Onlardan sadece bir tanesi; Galatasaray Avrupa’dan tam 9 irili ufaklı kulüple satın almak İçin temas halinde… Bu çok ama çok büyük bir iş…” diye yazdı.

Erden Timur sinyali vermişti

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur geçen nisan ayında bu konuya dair, “Genç futbolcuların A takım potansiyel süresini artırmamız gerekiyor. Belçika ve Almanya’da takımlarımız olacak. Avrupa’yı 6, Güney Amerika’yı 2, Kuzey Amerika’yı tek bölgeye ayırdık. Afrika’da akademi olacak” demişti.

Top aleminin 'miyopları': Fazıl Safi Köprülü, Garbis Parsehyan, 'Gözlük Erol'...Top aleminin ‘miyopları’: Fazıl Safi Köprülü, Garbis Parsehyan, ‘Gözlük Erol’…

Timur, belirledikleri her bölgede takımları olacağını vurgulayarak şöyle konuşmuştu: “Ya kulüpleri satın alacağız ya ortak olacağız ya iş birliği anlaşması yapacağız ya da takımlardaki birkaç pozisyonu kiralayacağız. Bu sene 2-3 ayrı ligde takımımız olacak. Altyapı anlaşmasını da başlattık. Önümüzdeki yıl kendi altyapımız dışında başka altyapılardan da oyuncular yetişmeye başlayacak. Önceliğimiz Avrupa’ydı ama opsiyon gelince Güney Amerika’dan başladık. Önümüzdeki yıl Avrupa’daki organizasyonumuzun ilk kısmını tamamlamış olacağız.”

FFP, Galatasaray'ı sıkıştırdı! Zaniolo ve Nelsson satış listesindeFFP, Galatasaray’ı sıkıştırdı! Zaniolo ve Nelsson satış listesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.