Büyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan’ı onayladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde gündemi fazlasıyla meşgul eden Süper Kupa maçının yeri hakkında iki kulüp başkanından da onay aldıklarını belirtti. Büyükekşi ayrıca teknik direktörlerin üst üste 2 yenilgiden korktuklarını açıkladı.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçının adresi için geri dönüş yok.

2022-23 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa maçının adresi uzun süredir tartışma konusu. TFF’nin Suudi Arabistan’da oynanacağını açıkladığı karşılaşmanın adresi hakkında önce taraftar grupları ardından yöneticiler tepki gösterdi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Galatasaray Divan Kurulu’nda Cumhuriyet’in 100. yılında maçın Suudi Arabistan’da oynanmaması yönünde önerge verdi.

Konuya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklık getirdi. Radyospor’a konuşan Büyükekşi “İki takımın da TFF’ye verdiği bir yetki var. TFF “Size ek gelir kazandırmak istiyoruz, var mısınız yok musunuz?” diye sorduk. Ali Koç da Dursun Özbek de ‘Varız’ dediler. Bunun üzerine teklif hazırlayan TFF, iki taraftan da vekalet aldı. İki kulüp, TFF’ye imza yetkisi verdi. O yüzden biz rahatız. “Bizden habersiz biz el kaldırmadık” diyemezler. Ağustos ayından bu yana maçın nerede oynanacağı biliniyordu” dedi.

Galatasaray milli aradan sonra nefes alamayacakGalatasaray milli aradan sonra nefes alamayacak

Divan Kurulu toplantılarında alınan kararların nedeni sorulduğunda Büyükekşi “Ben de anlamadım. İki takımın da çok büyük sıcak paraya ihtiyacı var. Yüksek Divan Kurulu’nda Uğur Dündar’ın çağrısında yönetim ve başkan o gün el kaldırmadı. Galatasaray’da da başkan hariç yönetim ve divan kurulu üyelerinin karşı çıkması var. Başkan zaten olayı biliyor. Olayın içinde ve bu çalışmaları biliyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla Süper Kupa, Arabistan’da 29 Aralık’ta oynanacak. İki başkanın da bilgisi dahilinde kesinleşmiş bir tarih var. Suudi Arabistan’da Süper Kupa yapılacak. Tek sorun 100. yıl. İnsanların tepkisi 100. yıl nedeniyle. 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılarak yüzüncü yılı taçlandırdık. 2032 Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’ye alarak 100. yılı taçlandırdık. 100. yıl coşkusunu iki takımımızı yurtdışında oynatarak da taçlandırdık. TFF olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık.” diyerek yanıt verdi.

Büyükekşi ayrıca kulüplerin sıcak paraya ihtiyaç duyduğunu, bu paranın da Suudi Arabistan’dan geldiğini dile getirerek, maçın adresi konusunda geri dönüş olmayan bir yolda olduklarını vurguladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek süreç içinde Ali Koç’u aradığını belirterek “Gece geç saatte döndü. Amerika’da olduğunu dönünce arayacağını söyledi. Ancak ABD’den dönünce aramadı. Kulüpler Birliği toplantısı için bir araya geldiğimizde konuyu tekrar hatırlattım. Ali Koç bana ‘Biz o işi onayladık’ karşılığını verdi. Süreç bu şekilde ilerledi, sizlere aynen olduğu gibi aktardım” diyerek durumu anlatmıştı.

Dursun Özbek: Suudi Arabistan'ı Ali Koç onayladıDursun Özbek: Suudi Arabistan’ı Ali Koç onayladı

Dörtlü turnuva için 100 milyon euro

Büyükekşi uzun vadeli Suudi Arabistan planları hakkında “Bu sene iki takım oynayacak. Dörtlü turnuvaya örnek İspanya’nın Kral Kupası var. İlerleyen günlerde netleşir. Dörtlü turnuva için 50-100 milyon Euro’lar var. Sözleşme bedellerini söylemem doğru olmaz. 50-100 milyon Euro’lar doğru.” açıklamasını yaptı.

TFF Başkanı ayrıca kulüplerin endişeli olduğunu belirterek bunun sebebini “Galatasaray ve Fenerbahçe hocalarının haberi var. Haberleri olmasına rağmen tek endişeleri iki maçı da kaybetme riskleri. Bir teknik direktör bir maçı kazanıp diğerini kaybederse fazla sorun olmaz. Ancak iki maçı da kaybeden teknik direktör için sorun olabilir. Bu anlamda kulüplerin endişesi var.” sözleriyle açıkladı.

TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan...TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.