Hakemler döküldü, Halkbank son şampiyona kök söktürdü

Halkbank, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste üç şampiyonluk kazanan ZAKSA karşısında maçı 3-2 kaybetse de Ankara'ya avantajlı döndü. Karşılaşma hakemlerin beşinci sette sayılar konusunda anlaşamayınca oyuna 20 dakika ara verildi.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Halkbank, Polonya'dan Ankara'daki rövanş için avantajlı sayılabilecek bir skorla döndü.

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde ZAKSA, Halkbank’ı ağırladı. Turnuvada son üç yılın üst üste şampiyonu olan Polonya temsilcisi, Halkbank’ı 3-2 mağlup etti. Deplasmanda güçlü rakibinden iki set çalmayı başaran Halkbank, Ankara’daki rövanş öncesi tur için umutlandı. Grup aşamasını ikinci sırada bitirip play-off’a yükselen Halkbank, çeyrek final bileti aradığı eşleşmenin ilk ayağında son üç yılı şampiyonu ZAKSA’ya konuk oldu. İlk seti 25-21 kazanan Ankara temsilcisi deplasmanda 1-0 öne geçti.

İkinci sette de üstün taraf olan Halkbank, setin sonlarına 18-14’lük üstünlükle giren taraftı. Bu esnada mola alan ZAKSA, aradan etkili dönerek durumu tersine çevirmeyi başardı. Polonya temsilcisi seti 25-22 kazandı ve skoru 1-1’e eşitledi. Geri dönüşün verdiği moralle üçüncü sete de iyi başlayan ZAKSA, başından sonuna üstün götürdüğü seti 25-21’le kazanıp mücadelede 2-1 öne geçti. Dördüncü set dengeli başladı. Bir ara üç sayı farkla öne geçen Halkbank, 10-10’da rakibine yakalandı. Ardından seri yakalayan ZAKSA 12-10 öne geçti fakat Kaczmarek’in verdiği aşırı tepki yüzünden kırmızı kart görmesi sebebiyle Halkbank hanesine bir sayı yazıldı ve skor 12-11’e geldi. Bu olay sonrası ZAKSA’lı oyuncular konsantrasyonlarını kaybetti ve Halkbank bulduğu 4 sayılık seriyle 14-12’lik skoru yakalayarak yeniden öne geçti. Skor üstünlüğünü ele aldıktan sonra etkili oyununu sürdüren Ankara temsilcisi, seti 25-16’yla kazandı ve maçı final setine götürdü.

Futbol ağaları dövizi böyle çarçur etti: Türkiye, transfer zararında dünya üçüncüsüFutbol ağaları dövizi böyle çarçur etti: Türkiye, transfer zararında dünya üçüncüsü

Hakem skandalı maça damga vurdu

Final setine Earvin Ngapeth’le etkili olan Halkbank’a Nimir Abdel-Aziz’de katılınca skor bir anda 5-2’ye geldi ve ZAKSA molasına gidildi. Moladan iyi dönen Polonya temsilcisi farkı eritip 5-5’te beraberliği yakaladı. Devamında ace’ler bulup serisini sürdüren ZAKSA skorda 8-6’yı yakaladı. Bu esnada hakem masasında skorla ilgili yaşanan bir problemden ötürü oyun uzun süredurdu. Saha hakemi skorun 8-6 olduğunu söylerken, ZAKSA’nın kazandığı bir sayıyı yanlışlıkla Halkbank’a yazan masa hakeminin skoru 7-7 sanması sebebiyle hakem heyeti arasında uzun süren konuşmalar yaşandı. Masa ve saha hakemi arasında yaşanan fikir ayrılığı sonrası set başından beri kazanılan tüm sayılar geriye dönük izlenerek tek tek kontrol edildi. Bu anlaşmazlık sebebiyle mücadeleye verilen ara yaklaşık 20 dakika sürdü.

Hakemlerin uzlaşması sonrası maça 8-6’lık skordan devam edildi. Uzun süren aradan sonra iki takım oyuncuları da ritimlerini kaybetti. Kalan sürede konsantrasyonunu koruyabilen tarafın kazanacağı bir maça dönüşen mücadelenin devamında iki takım da karşılıklı servis hatalar yaptı. Maçın sonunda hataları azaltmayı başaran ZAKSA, son seti 15-12, maçı da 3-2 kazanmış oldu.
Mücadeleden yenik ayrılan Halkbank, maçı kaybetmesine karşıt iki set kazanarak rövanş öncesi parkeden istediğini alan taraf oldu. Evinde oynadığı maçta 3-0 ya da 3-1’lik skorlarla kazanması halinde Halkbank, turu atlayıp çeyrek finale yükselen takım olacak. Maç 3-2 Ankara ekibinin üstünlüğüyle biterse altın set oynanacak. Bu eşleşmenin rövanş maçı 7 Şubat Çarşamba günü Ankara’da oynanacak. Turu atlayan taraf çeyrek finalde İtalyan temsilcisi Lube’yle eşleşecek.

Fenerbahçe’ye İstanbul’da alacağı iki set yarı finali getirecek.

Fenerbahçe avantajı kaptı

Voleybol Erkekler CEV Kupası’nın çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Belçika’nın Greenyard Maaseik ekibine konuk oldu. Sarı lacivertliler, ilk seti 25-22 kazanırken büyük çekişmeye sahne olan ikinci sette rakibine 35-33 üstünlük kurarak 2-0 öne geçti. Üçüncü seti de 25-16 alan sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 3-0 kazanarak rövanş maçı öncesi avantajlı bir sonuç elde etti. Maçın rövanşı, 7 Şubat’ta İstanbul’da oynanacak.

Arkas Yunanistan’da mağlup

Aynı kupada Arkas, Yunanistan’ın Olympiakos takımına konuk oldu. Melina Merkouri’de oynanan karşılaşmayı Olympiakos; 26-24, 21-25, 27-25, 23-25 ve 15-7’lik setlerle 3-2 galip bitirdi. Maçın rövanşı, 7 Şubat’ta İzmir’de oynanacak.

Galatasaray voleybolda atağa kalktıGalatasaray voleybolda atağa kalktı

Galatasaray set alamadan yenildi

CEV Challenge Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, İtalya’nın Mint Vero Volley ekibiyle Arena Di Monza’da karşılaştı. Mint Vero Volley, 25-17, 25-14 ve 25-16’lık setlerle 3-0 galip geldi. Karşılaşmanın rövanşı 6 Şubat’ta İstanbul’da oynanacak.

Nilüfer Belediyespor direnemedi

Nilüfer Belediyespor, Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası yarı final ilk maçında Fransa’nın Neptunes takımına 3-0 mağlup oldu. Mangin Beaulieu’de oynanan karşılaşmada Neptunes; 25-16, 25-19 ve 25-17’lik setlerle mücadeleyi kazandı. Karşılaşmanın rövanşı 7 Şubat’ta Bursa’da yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.