Galatasaray-Beşiktaş atışmasında yeni perde: Özbek özür bekledi, Beşiktaş yanıt verdi

Beşiktaş, Milot Rashica'nın transfer duyuru videosunda o zamanki adıyla TT Arena'da düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyat Oyunları'ndan görüntü kullanınca FETÖ algısı yapılmasından ötürü Beşiktaş ve Galatasaray karşı karşıya geldi.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki gerilimde yeni perde açıldı.

İki kulüp karşılıklı olarak açıklamalar yaparken dün gündüz saatlerinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, konuyla alakalı soruları yanıtladı. Başkan “Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzüdür. Böyle bir camiayı eli kanlı bir terör örgütüyle ilişkilendirmek, yakıştırmak, yan yana getirmek dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik ve gaf, Galatasaray’ı tanımadıkları için böyle yaptıklarını düşünüyorum. Bu ülkenin ihtiyacı bu mu? Ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışmaktan herkes uzak dursun. Galatasaray olarak, Beşiktaş kulübünden özür bekliyoruz. dedi.

“Hesap soracağız”

Özbek, birlik ve beraberlik çağrısı yapıp adil rekabete dikkat çektiği açıklamalarında “Niye biz Beşiktaş’la sahada rekabet edemiyoruz? Onlar da çok eski bir kulüp. Yıllardır mücadele ediyoruz, kardeşliğimiz var, onlara her zaman saygılıyız. Niye buna ihtiyaç duydunuz? Bundan ne elde ettiniz diye Beşiktaşlı yöneticilere sormak istiyorum. Böyle bir paylaşım yaparak, ülkeyi bölmenin yeri ve zamanı değil. Kimsenin yanına yaptıklarını kar bırakmayacağız. Buna sebep olanlardan hesabını soracağız.” sözlerine yer verdi.

Özbek ayrıca “Daha önce başka bir kulüp de bize bir yakıştırma yapmıştı. Ona da cevap vermiştim ve bir benzetme yapmıştım. Cinayet mahalline ilk katil gelirmiş. Her iki olayı da buna benzetiyorum.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'ın Rachica duyurusu olay çıkardı! FETÖ...Beşiktaş’ın Rachica duyurusu olay çıkardı! FETÖ…

Beşiktaş’tan yanıt gecikmedi: Bırakın bu kabadayı söylemlerini

Beşiktaş Spor Kulübü’nde Dursun Özbek’in söylemleri üzerine yayınlanan açıklamada Milot Rashica’nın duyuru videosunda herhangi bir ima ya da kasıt olmadığı vurgulandı ve “Futbol A Takımımıza dahil ettiğimiz bir futbolcumuz için hazırlanan transfer videosunda; hiçbir kasıt, art niyet ve ima amacı taşımayan bir sahneye takılarak olayı gündem değiştirmek adına kullanmak için yapılan bu açıklamadaki kabadayı ve tehdit dolu söylemlere pabuç bırakmayız.” denildi.

Galatasaray’ın söylemlerine dikkat etmesi uyarısı yapılan açıklamada vatan millet sevgisinin en fazla olduğu camianın Beşiktaş olduğu da söylendi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in gündem değiştirmek adına bu açıkalmalarda bulunduğu ifade edilerek “Son zamanlardaki transfer şovlarından şımardıkları görülen Galatasaray Yönetimi’ne son sözümüz; tehdit ve kabadayılık gibi söylemlerden uzak durmalarıdır.” denildi.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer çalımı... Gedson'dan sonra RachicaBeşiktaş’tan Galatasaray’a transfer çalımı… Gedson’dan sonra Rachica

Beşiktaş tarafından yapılan açıklamada “Camianızın bile kabul edemeyeceği bu yakışıksız tavrınızı ve şımarıklıklarınızı bir kenara bırakın. Aksi halde bu tavırlarınıza gereken cevabın, bir dahaki sefere misli ile olacağı konusunda ihtar ediyoruz.” gibi ifadelere de yer verildi. Son olarak “Galatasaray Spor Kulübü’nün ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ minvalinden açıklamasında kin ve nefret tohumları eken ithamlarını bir kez daha kendilerine misliyle iade ettiğimizi ve Kulübümüzün bir örneğini gördüğümüz böylesi ucuz tehditlere karşı sessiz kalmayacağını kamuoyunun huzurunda ifade ederiz.” denilerek açıklamaya nokta kondu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.