Galatasaray şampiyon olduğu yerde deplasmanlarına başlıyor

Geçen sezon şampiyonluğunu Konya deplasmanında ilan eden Galatasaray, 2024-25'te ilk dış saha maçını aynı yerde yapacak. Sarı kırmızılılarda sakat Davinson Sanchez ve transfer görüşmelerinde olan Wilfred Zaha kadroda yok.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray Konyaspor'a konuk oluyor.

Galatasaray geçen sezonun son haftasında Konyaspor’la deplasmanda karşılaştı. Rakibini mağlup eden sarı-kırmızılılar burada tarihinin 24. şampiyonluğunu kutladı. Cimbom bu akşam o deplasmana geri dönüyor. Saat 21.00’de başlayacak mücadelenin hakemi Direnç Tonusluoğlu.

Ligin ilk maçında sahasında Atakaş Hatayspor’u 2-1 yenerek sezonu üç puanla açan sarı-kırmızılı ekip Konya deplasmanından kayıpsız dönmeye çalışacak. Cimbom’da sakatlığı bulunan Davinson Sanchez’in tedavisi sürerken yeni transferlerden Elias Jelert’in de bu maçın kadrosuna alınması bekleniyor. Öte yandan transferi gündemde olan Wilfried Zaha’nın da kadroda olması beklenmiyor.

İki takım arasında geride kalan 46 maçta sarı-kırmızılılar 33, yeşil-beyazlılar beş galibiyet aldı, taraflar sekiz müsabakada ise eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılıların 89 golüne Konya temsilcisi 31 golle karşılık verdi. Cimbom Konyaspor ile deplasmanda yaptığı 23 maçta galibiyet sayılarında 14-5 önde bulunuyor. İki takım Konya’daki dört müsabakada da berabere kaldı.

Galatasaray sezona tatsız başladı, Hatay'ı son dakikada geçtiGalatasaray sezona tatsız başladı, Hatay’ı son dakikada geçti

Sarı-kırmızılı ekip rakip sahada Konyaspor’la yaptığı son dört maçın üçünü kaybetti. Galatasaray Konya’daki üç maçlık yenilgi serisini geride kalan sezonun son haftasında rakibini 3-1 yenerek sonlandırırken bu sonuçla şampiyonluk ipini de göğüsledi. Cimbom’un deplasmanda bulduğu 35 gole karşılık Konyaspor sahasında 15 gol atabildi.

İstanbul’da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki beş galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0’lık sonuçla, diğer iki maçı da 2-1 ve 4-3’lük skorla kazandı.

Galatasaray Divan Kurulu'nda olay iddia: '18 Galatasaraylı soruşturmaya çağrıldı'Galatasaray Divan Kurulu’nda olay iddia: ’18 Galatasaraylı soruşturmaya çağrıldı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.