Galatasaray sezonu Kemerburgaz’da açtı, Mertens’le sözleşme uzattı

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına yeni taşındığı Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde başladı. Sarı-kırmızılılar Belçikalı yıldızı Dries Mertens'le bir yıl sözleşme uzattığını açıklarken Serge Aurier takıma veda etti.

Spor 3 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Futbolcular, teknik heyet ve Başkan Dursun Özbek yeni tesisteki ilk fotoğrafı verdi.

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray yeni sezon hazırlıkları için top başı yaptı. Sarı-kırmızılılar sezonu yeni taşındıkları Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde açtı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman dinamik ısınmayla başladı. Koşu çalışmasıyla devam eden idman, üç grup halinde 8’e 2 pas oyununun ardından topa sahip olma çalışmasıyla sona erdi. Öte yandan Galatasaray’ın yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-kırmızılı takımla ilk antrenmanına çıktı.

Galatasaray’ın yeni transferi Batshuayi sarı-kırmızılılarla ilk antrenmanına çıktı.

Geçtiğimiz sezonu başka takımlarda kiralık geçiren Taylan Antalyalı, Yusuf Demir, Halil Dervişoğlu Leo Dubois, Matias Ross ve Kazımcan Karataş yeni sezonu Galatasaray’da açtı. Mauro Icardi, Fernando Muslera ve Victor Nelsson ise izinli oldukları için antrenmanda yer almadılar. Sarı-kırmızılı ekip, 4 Temmuz Perşembe günü 12.00 ve 17.30’da yapacağı antrenmanlarla hazırlıklarına devam edecek.

Mertens’le bir yıl daha

Galatasaray, geçtiğimiz sezonun özellikle son düzlüğünde çok büyük katkılar sağlayan Dries Mertens’le bir yıllık nikah tazeledi. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada oyuncuya 2.9 milyon euro maaş ödeneceği açıklandı.

Aurier veda etti, Mourinho’ya gönderme yaptı

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon devre arasında Sacha Boey’i Bayern Münih’e bonservisiyle gönderdikten sonra altı aylığına kadrosuna kattığı Serge Aurier takıma veda etti. Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Aurier, Fenerbahçe ve Jose Mourinho’ya da gönderme yapmayı ihmal etmedi. Sarı-kırmızılı formayla sadece 71 dakika sahada kalabilen oyuncunun veda mesajı şöyle:

“Sevgili taraftarlar, öncelikle sabrınız ve kısa da olsa sevginiz için teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki Afrika Kupası finali sırasında yaşadığım sakatlık nedeniyle istediğim her şeyi veremediğim ve gösteremediğim için çok üzgünüm, bu bana çok zaman kaybettirdi. Bana güvendikleri için kulübe teşekkür etmek istiyorum. Bu yolculuk boyunca beni sadakatle desteklediğiniz için teşekkür ederim. Şampiyon olduk, biz tek kelimeyle Türkiye’nin en iyi kulübüyüz. Hayatım boyunca kalbimdesiniz ve nerede olursam olayım sizi destekleyeceğim! Başarı ve mutluluk dolu iyi bir sezon geçirin, teşekkürler Gala!

Evrendeki en iyi koçu alabilirler, asla bizden iyi olamazlar. Michy’ye iyi bakın, kazanan takıma geldi. O gerçek bir karşılamayı hak ediyor.”

Galatasaray Zaniolo'nun doğum gününü kutladı, karşı cevap gelmediGalatasaray Zaniolo’nun doğum gününü kutladı, karşı cevap gelmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.