Galatasaray, tur için taraftarı karşısında

Şampiyonlar Ligi yolculuğunu sürdürmek isteyen ve 3-0’lık avantajla İstanbul’a dönen Galatasaray, Galatasaray, 21.00’de Olimpija Ljubljana’yı ağırlayacak.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray Ljubljana ile karşılaşıyor.

Şampiyonlar Ligi yolunda çıktığı 4. maçta Olimpija Ljubljana’yı ağırlayacak. 2. ön eleme turunda Zalgiris’i 2-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyen sarı-kırmızılılar üçüncü turdaki ilk maçta Olimpija Ljubljana deplasmanından 3-0’lık galibiyetle döndü. Bu akşam 21.00’de başlayacak mücadeleye Rams Park ev sahipliği yapacak.

Müsabakayı İtalyan hakem Marco Guida yönetecek. Ciro Carbone ile Alessio Berti’nin yardımcı hakemlik görevini üstleneceği mücadelenin dördüncü hakemi ise Matteo Marcenaro olacak.

Slovenya’da 3-0 biten maçta goller Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu’ndan gelmişti. Galatasaray, büyük bir sürpriz yaşamaz ve turu geçerse play-off’ta Norveç’in Molde ile Faroe Adaları’nın Kİ Klaksvik takımlarının eşleşmesinden gelecek rakiple karşılaşacak.

Köprüden önce son çıkıştaKöprüden önce son çıkışta

Rövanş mücadelesi öncesi Galatasaray’da 5 eksik dikkat çekiyor. Aston Villa’ya transferi gündemde olan kanat oyuncusu Nicolo Zaniolo dışında Tete, Olimpiu Morutan, Yusuf Demir ve Kerem Demirbay da forma giymeyecek. Kayserispor maçıyla beraber ilk kez birlikte sahada yer alan Wilfried Zaha ve Mauro Icardi ikilisiyle teknik direktör Okan Buruk’un görev vermesi halinde ilk kez Galatasaray taraftarı karşısına çıkacaklar. Sarı-kırmızılı takımın UEFA listesinde şu isimler bulunuyor:

Fernando Muslera, Günay Güvenç, Berk Balaban, Leo Dubois, Angelino, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sacha Boey, Fredrik Midtsjö, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Nicolo Zaniolo, Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Cedric Bakambu.

Galatasaray bu sezon 5. resmi maçına çıkacak. Zalgiris eşleşmesinde 2-2 ve 1-0’lık skorlar elde eden ekip, Ljubljana deplasmanından 3-0’la döndü. Geçtiğimiz cumartesi gecesi Süper Lig’de Kayserispor’a konuk olan Galatasaray sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

‘Buruk’ bir başlangıç…‘Buruk’ bir başlangıç…

Okan Buruk: Kaybettiğinizde ‘gruplaşma var’ derler

Maç öncesi basın toplantısında konuşan Okan Buruk, Nicolo Zaniolo hakkında çıkan transfer söylentileriyle alakalı olarak “Zaniolo, bizimle çalışmalara başlamadı. Kondisyoner eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Nicolo da teklif gelen oyuncularımızdan birisi. Bunu değerlendirecek olan yönetimimiz. Ben, kendi işime odaklanmış durumdayım.” dedi.

Lucas Torreira’nın geçtiğimiz hafta sonu forma giymemesiyle alakalı uzun bir sezon olacağını ve kimseyi erken sahaya sürerek riske etmek istemediğini vurguladı. Buruk “Kazandığınız zaman ‘kolej havası var’ derler. Kaybettiğinizde ‘gruplaşma var’ derler. İşin gerçeği, biz kadromuzu koruduk. Yeni gelenler de dışarıda kalacak oyuncular da değil. Yakın arkadaşlık bağları olabiliyor ama genel atmosfere herkes uyuyor. Maç kazandıkça bu birliktelik de artıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Buruk, Shakhtar Donetsk’in FIFA’ya başvuracağı söylenen Tete transferi hakkında da “Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. FIFA her zaman oyuncunun oynamasından yana karar verir. Oynamasıyla ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi.

Shakhtar Tete için FIFA’ya başvuruyorShakhtar Tete için FIFA’ya başvuruyor

Basın toplantısına Okan Buruk’la beraber katılan futbolculardan Berkan Kutlu “Berkan istediği yere henüz gelmedi. Çünkü daha 25 yaşında. 4’üncü profesyonel sezonuna başlıyor. Bu yol her zaman yüksek bir ivme değil. Bazen inişler, bazen çıkışlar olacak. İnsan olarak çok geliştim, karakter olarak. Galatasaray’da olmak büyük tecrübe. Her gün bir baskı, her idman, her maç farklı bir baskı. İyi yolda olduğumu düşünüyorum.” diyerek kariyer gidişatıyla alakalı gelen soruyu yanıtladı.

Avrupa’da 306. sınav

Galatasaray, Avrupa kupalarında 306. kez sahne alacak. Cim-Bom daha önceki 305 maçta 108 galibiyet alırken 115 mağlubiyet ve 82 beraberlik aldı. Bu maçlarda 407 gol attı, 405 gol yedi. Daha önce Devler Ligi elemelerinde 29 kez maça çıkan Galatasaray bu maçlarda 19 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 67 gol atıp, 31 gol yedi. 7 kez doğrudan olmak üzere 16 kez Şampiyonlar Ligi’ne kalan Cim-Bom, ön eleme aşamasını 9 kez geçmeyi başardı ve 2 kez elendi. Galatasaray eleme aşamasında oynadığı üst üste 6 maçı kazanamadıktan sonra Zalgiris rövanşında ve ilk Ljubljana maçında zafere uzanarak bu kötü seriye son verdi.

Galatasaray Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetini 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Maccabi Netanya’ya karşı 6-0’la aldı. Sarı-kırmızılı takım, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Alman ekibi Bayern Münih’e, 2019-2020 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e 6-0’lık skorlarla kaybetti ve tarihinin en farklı yenilgilerini yaşadı. Daha önce 2000 senesinde UEFA Kupası’nı kazanan temsilcimiz aynı yıl Real Madrid’i mağlup ederek UEFA Süper Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yükseldiği en yüksek seviyeyse 1988-89 sezonundaki yarı final.

Mehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmışMehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.