Galatasaray Zaha ile parlıyor, Muslera’yı kaybediyor

Galatasaray, Kasımpaşa önünde zorlanmasına karşı Wilfred Zaha'nın golleriyle 2-1 kazanmasını bildi. Art arda 10. galibiyetini alan sarı kırmızılılar maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kaleci Muslera sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Wilfried Zaha, attığı iki golle gecenin yıldızı oldu.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Bayern Münih karşıyaşması öncesi Süper Lig’de hata yapmak istemiyordu. İlk haftadaki Kayserispor beraberliğinden sonra üst ste dokuz maç kazanan sarı kırmızılılar ligin dişliekiplerinden Kasımpaşa’yı Rams Park’ta konuk etti. Okan Buruk, Rizespor karşılaşmasında oynayan Angelino, Kerem Demirbay ve Dries Mertens yedeğe çekti. İlk 11’de dokuz hafta sonra Vitor Nelsson ve yedi hafta sonra Hakim Ziyech vardı. Değişen diğer isimse Kaan Ayhan’dı. Stoper Abdülkerim Bardakcı ise sol bekte görevlendirilmişti. Tanguy Ndombele ise sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Maçta ilk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. 10. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında sol kanatta topla buluşan Zaha’nın vuruşu üstten dışarı gitti. 14’te bu kez konuk takım gole yaklaştı. Fall, ceza yayı üzerinde 2 rakibinden sıyrılıp yerden vurdu ancak kaleci Muslera topu kontrol etmeyi başardı. 28’de Galatasaraylı Zaha’nın yerden ortasında boşta kalan topu Icardi tamamladı. Defanstan dönen top Kerem’in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu Kasımpaşalı defans oyuncularının müdahalesiyle az farkla üstten kornere gitti. 31’de Kasımpaşa atağında Ben Ouannes son çizgiye inip kale sahasının önüne kesti. Ngoy’un vuruşu kaleci Muslera’da kaldı.

Zaha’nın füzesi Galatasaray’ı öne geçirdi

Galatasaray aradığı golü 33’te buldu. Kasımpaşa yarı sahasında Gomis’ten topu kapan Zaha, ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. 38’de sağ kanatta topla buluşan Kaan Ayhan, yerden ortasında meşin yuvarlağı Icardi’yle buluşturdu. Arjantinli’nin sert vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi. Maçın ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bi Zaha, bi Zaha daha!Bi Zaha, bi Zaha daha!

İki gol art arda geldi

İkinci yarıya Kasımpaşa pozisyonla başladı. 46’da Hajradinovic’in pasında topla buluşan Ngoy’un Nelsson’dan sıyrılarak yaptığı vuruş az farkla üstten dışarı gitti. 51’de Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Ziyech’in kale sahasına yerden gönderdiği pasta Icardi topukla arkaya bıraktı. Bu noktada Kasımpaşa savunma topu uzaklaştırmak isterken, meşin yuvarlak ceza sahası içi sol çaprazındaki Zaha’da kaldı. Bu futbolcu yerden bir vuruşla top filelerle buluştu. Kasımpaşa bu gole 3 dakika sonra yanıt verdi. Aytaç Kara’nın kornerinde Omeruo’nun kafa vuruşu ağlarla buluştu.

Muslera sakatlandı… Yener İnce: Dirseği çıktı

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, Kasımpaşa’nın 56. dakikada gelişen atağında sakatlanmak pahasına bir kurtarış yaptı. Mamadou Fall ile çarpışarak yerde kalan Uruguaylı kaleciye ilk müdahale saha içinde yapıldı. Sol dirseğinden geçirdiği sakatlık sebebiyle oyuna devam edemeyen Muslera’nın yerine 59. dakikada Günay Güvenç kaleye geçti. Günay Güvenç, sarı-kırmızılı forma altında ilk maçına çıktı. BeIN Sports, sakatlanan Muslera’nın dirseğinde ağrı olduğunu ancak hastaneye gerek duymadığını ve Uruguaylı kalecinin tedavisinin statta yapıldığını bildirdi.

Kasımpaşa fırsatları harcadı

68’te Kasımpaşa kornerden bir pozisyon daha buldu. Aytaç Kara’nın kornerinde Omeruo, kafayla ön direğe gönderdi. Sadık Çiftpınar’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı. 79’da Ngoy, savunmanın arkasına sarkan Fall’a pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı. Galatasaray karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Altay Bayındır: Galatasaray derbileri farklıydıAltay Bayındır: Galatasaray derbileri farklıydı

Zaha: Yeni yeni kendime geliyorum

Karşılaşmanın ardından üç puanın sevincini taraftarlarıyla paylaşan Galatasaray’da galibiyet ‘üçlü’sünü Zaha çektirdi. Fildişili Zaha, adaptasyon sürecini yeni atlatmaya başladığını belirterek “Gol attığım için mutluyum ama adaptasyon sürecindeyim. Çok büyük bir beklenti var biliyorum. Ancak her şey yeni. Buraya hazırlık dönemi yaşamadan geldim. Uzun bir sakatlık geçirdim. Yeni yeni kendime geliyorum. Bugün kazandık mutluyum dedi.

Üst üste 10. maç kazanıldı

Üst üste 10. maçını kazanan Galatasaray bu sonuçla puanını 31’e çıkartarak, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılı takım, lig tarihinde 11. maçlar itibarıyla en yüksek puana bu sezon ulaştı. Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

Karşılaşmayı 44 bin 441 biletli seyirci takip etti.

17 maçtır bileği bükülmüyor

Galatasaray, ayrıca Süper Lig’deki son 17 maçında yenilmedi. Sarı kırmızılılar son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş’a karşı yaşamıştı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan Cim Bom, 22 maçlık serisini sürdürdü.

İlk yarıda yine gol yemedi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 11 maçta da ilk yarılarda rakiplerine gol şansı tanımadı. Cim Bom, 1978-1979 sezonundan bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk 11 maçında ilk yarılarda gol yemeyen ilk takım oldu. Trabzonspor, söz konusu sezonda ilk 16 maçında ilk devrelerde rakiplerine gol fırsatı vermemişti.

Okan Buruk, ikinci yarıda oynanan oyundan memnun olmadığını söyledi.

Okan Buruk: Bayern maçında hedefimiz kazanmak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçı şöyle değerlendirdi: “İlk yarıda topa daha çok hakimdik. Bir tane bireysel pozisyon vardı ilk yarı. Onun dışındaki oyun bizim istediğimiz gibi gitti. İkinci yarı çok memnun değilim ama 3 gün sonra bir maç daha var. Tempoyu yükseltmeyelim düşüncesi bize olumlu şeyler vermiyor. Bizim için rahatladığımız dediğimiz anda duran toptan gol yedik. Oyun 2-0 da bitebilirdi ama erken gelen gol rakibi oyunda tuttu. Genel olarak baktığımızda kazanmak çok önemli. Kazanarak gidiyoruz. Bugün Zaha’yı kazandık. Ziyech’i kazandık. Oyun baktığımızda tam yüzde yüz Galatasaray performansı olmasa da kazanmasını bildik. Amacımız bu seriyi devam ettirmek. Bayern Münih maçında hedefimiz kazanmak. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. O maçın konsantrasyonu farklı olacak. Gruptan çıkmak istiyorsak deplasmanda alacağımız puanlar önemli.”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, hakemlerin sonuca etki etmediğini söyledi.

Kemal Özdeş: Onları pozisyonsuz bıraktık

İlk yarıda istedikleri oyunu oynadıklarını ifade eden Özdeş, “Bu statta Galatasaray’ın oynadığı oyunlara baktığımızda ilk 30 dakikada baskı oluyor. Bu baskıyı ortadan kaldırmak için oyun planladık. İstediğimiz gibi oldu. Onları pozisyonsuz bıraktık. 2 tane çok etkili çıkış yaptık ve bunların ikisi de gol olabilirdi. 32.dakikada yediğimiz ilk golde topun kontrolü bizdeyken ikili mücadeleye evrildi. Ona itiraz ederken rakip iyi bir golle öne geçti. İlk yarıda bilerek topu rakibe verdik” dedi. Basit hatalardan dert yanan Özdeş konuşmasına şöyle devem etti: “İkinci yarıda biz oyunu karşılamaya çalıştık. Birkaç tane de pozisyon bulduk. Yerleşik pozisyonda iyi bir atakta bir penaltı teması aradı. Orada devam edebilse şut tercihi yapabilse … Orada 5 kişi itiraz ederken kötü bir gol yedik. Böyle basit hatalarla gol yemek bizim için ciddi sıkıntı. Hakemlerin sonuca etki edecek hataları olmadı ama böyle atmosferde takdir hakları oldu.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.