Galatasaray’da 194 milyon TL kasada gözler Avrupa’da..

Galatasaray, Türkiye Ligi'nde kazandığı paranın yaklaşık iki katını Şampiyonlar Ligi'ne kalabilirse alacak. 25-26 Temmuz'da sahaya çıkacak Galatasaray'ın muhtemel rakipleri şöyle...

Spor 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa dev bir gelire kavuşmuş olacak.

Galatasaray, 23 şampiyonluğu kazanarak Süper Lig’de bu sezon en çok para kazanan takım olmayı garantiledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de yer alan her takıma 33.4 milyon TL ayakbastı parası veriyor. alan para ise bari kriterlere göre dağıtılıyor. Şampiyon takım 33.2 milyon TL kazanıyor. Daha önce elde edilen şampiyonluklar başka bir bir kriter. Galatasaray oradan 62.92 milyon TL alacak. TFF her galibiyete 3.2 milyon TL, beraberliğe 1.15 milyon TL prim veriyor. Süper Lig’de şu ana kadar 26 galibiyet alan sarı kırmızılar 59.8 milyon lirayı kasaya koydu. Cimbom, berabere bitirdiği 4 maçtan ise toplam 4.6 milyon TL kazandı. Kalemler toplanıldığında Galatasaray’ın Süper Lig’den şu ana kadar kazandığı para 193 milyon 920 bin TL (Yaklaşık 8 milyon 770 bin euro) oldu. Fenerbahçe derbisi kazanılırsa bu rakam 197 milyon 120 bin TL’ye ulaşacak.

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Inter’le birlikte Galatasaray kazandı

Inter, Şampiyonlar Ligi’ni kazanıp Serie A’da ilk 4’e giremeseydi Galatasaray Avrupa’ya ilk turdan katılmak zorundaydı. Ancak Inter’in vize almasıyla bu tehlike ortadan kalktı. Sarı kırmızılılar Şampiyonlar Ligi’ne 2. Öne Eleme Turu’ndan başlayacak. Galatasaray, 1 turdan gelen 15 takımdan biriyle ilk maçını 25 veya 26 Temmuz’da oynayacak. Sarı kırmızılar elemelerde seri başı olacak.

Eski dostlar rakip olabilir

Sarı kırmızılıların muhtemel rakipleri arasında, eski futbolcularından Gheorghe Hagi’nin çalıştırdığı Rumen ekibi Farul Constanta ve Albert Riera’nın Slovenya şampiyonu yaptığı Olimpija da yer alıyor. Cimbom’un muhtemel rakipleri şöyle..
· Farul Romanya
· Olimpija Slovenya
· Maccabi Haifa İsrail
· Hacken İsveç
· Karabağ Azerbaycan
· Ferencvaros Macaristan
· Rakow Polonya
· Astana Kazakistan
· S.Bratislava Slovakya
· BATE Belarus
· Sheriff Moldova
· Zalgiris Litvanya

Galatasaray şampiyonluğu sabahlara kadar kutladı: “Kupa derbide Ali Sami Yen’de”Galatasaray şampiyonluğu sabahlara kadar kutladı: “Kupa derbide Ali Sami Yen’de”

Avrupa geliri Türkiye’nin çok üzerinde

Galatasaray, ön eleme turlarını geçmeyi başarıp Şampiyonlar Ligi Gurupları’na kalırsa 15 milyon 640 bin euro’yu (345.800.400 TL) kasasına koyacak. Ayrıca gruplarda alınacak her galibiyet 2 milyon 800 bin euro, beraberlik 930 bin euro getirecek.

Şampiyonlar Ligi takvimi

Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme
11-12 Temmuz | 18-19 Temmuz

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme
25-26 Temmuz | 1-2 Ağustos

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme
8-9 Ağustos | 15 Ağustos

Şampiyonlar Ligi Play-off
22-23 Ağustos | 29-30 Ağustos

Gelenek bozulmadı.. Yerli kazandıGelenek bozulmadı.. Yerli kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.