Galatasaray’da seçim: Batum “hangi beyanın doğru?” dedi, Özbek’ten yanıt güç gösterisiyle geldi

Galatasaray'da seçime kısa süre kala süreç hızlanmaya başladı. Süheyl Batum sosyal medya üzerinden Özbek'in söylemlerinin doğruluğunu sorguladı. Özbek ise Kemerburgaz Tesisleri'nde eski başkanlarla poz verip güç gösterisi yaptı.

Spor 17 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek ve Süheyl Batum arasındaki seçim süreci kızışıyor.

Galatasaray’da 25 Mayıs günü yapılacak olan Olağan Seçim Genel Kurulunda yarışacak iki aday, Dursun Özbek ve Sühely Batum arasındaki söylemler gün geçtikçe sertleşiyor. Kırmızı renkle mücadele edecek Özbek’e karşı sarı pusulayla başkanlık yarışında bulunan Batum’un arasındaki anlaşmazlık Florya arazisi üzerindeki fikir ayrılığı üzerinden sürüyor. Geride bıraktığımız gün Süheyl Batum önce sosyal medya hesabı üzerinden Dursun Özbek’in geçmişte sarf ettiği sözleri sorgulayarak “Sayın Dursun Özbek’in hangi beyanları doğru?” sorusunu sordu, günün devamında da bir YouTube programına katılarak düşüncelerini anlattı. Mevcut başkan Dursun Özbek ise UEFA Kupası’nın 24’üncü kazanılış yıldönümünde kulübün eski başkanlarının da içine de bulunduğu hazirunu Kemerburgaz’daki tesislerde ağırladı ve yan yana poz verdi.

Batum’dan sert paylaşım:

Süheyl Batum, sosyal medya üzerinden Sayın “Dursun Özbek’in hangi beyanları doğru?” başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Dursun Özbek dün (15 Mayıs) Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, bugün (16 Mayıs) Hürriyet gazetesine yansıdığı şekliyle şu ifadeleri kullanmıştır:

‘Florya projesi genel kuruldan aldığımız yetki çerçevesinde bir bir ne yazıyorsa o süreçtedir. Şu ana kadar herhangi bir ihale yapılmış değil. Herhangi bir sözleşme imzalanmış değil. Herhangi firmayla mutabakat yapılmış değil. İhale yapılırsa da genel kurulun bize verdiği yetki çerçevesinde yapacağız’

Sayın Dursun Özbek’in, biz aday olup Florya Projesi’ne ilişkin gerçek durumu ve Galatasaray’ın uğrayacağı minimum 500 Milyon dolar zararı anlattıktan sonra, 27 Nisan 2024 tarihli Genel Kurul’daki beyan ve açıklamaları ve önceki beyanları ile kendi davetiyle gerçekleşen üye görüşmelerinde ifade ettiklerinin aksine Florya Projesi’ne ilişkin sürecin hiç başlamadığını ifade etmesi manidar ve düşündürücüdür.

Bu söylem değişikliği, 25 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimde Galatasaray’ın vicdanı olan genel kurul üyelerinin iradesini yanıltma amacı gütmekte, fiili durum ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

Sayın Dursun Özbek ekte paylaştığımız videoda da görüleceği üzere 27 Nisan 2024 tarihli Yıllık Olağan Bütçe Toplantısı’nda çok net ifadeler kullanmıştır.

Özetle, Sayın Dursun Özbek Florya projesi ile ilgili bir avans alınacağını, bu avansla da Galatasaray Bankalar Birliği Konsorsiyumu’na olan borcunu kapatarak yeni gelecek yönetimin bu borcu sıfırlamış şekilde göreve başlayacağını ifade etmiştir.

Eğer ihale yapılmamış, herhangi bir sözleşme imzalanmamış, herhangi bir firma ile mutabık kalınmamışsa Sayın Dursun Özbek 25 Mayıs tarihli seçim öncesinde neyin avansını almaktadır? Avans, satım sözleşmesi kapsamında alınan ön ödeme olduğuna göre, bu avans hangi şartlarda alınmaktadır?

Şayet ortada Florya Projesi’ne ilişkin hiçbir işlem tesis edilmemişse, Sayın Dursun Özbek’in 25 Mayıs öncesinde Bankalar Birliği’ne olan 2,3 Milyar TL’lik borcun ödeneceği ve yeni yönetime borçsuz bırakılacağına dair açıklaması nasıl gerçekleşecektir?

Ve yine Florya sürecine ilişkin hiçbir işlem tesis edilmemişse, Sayın Dursun Özbek niçin seçim tarihi olan 25 Mayıs’a kadar Bankalar Birliği’ne ödenecek borcun Florya Projesi’nden geleceğini Genel Kurul’da ifade etmiştir?

İhalesi, sözleşmesi, firması belli olmayan bir işten hangi koşullar altında avans alınabilir ve 25 Mayıs 2024 tarihine kadar bu borç kapanabilir?

Eğer bu süreç Genel Kurul’un verdiği yetki doğrultusunda, Genel Kurul’un iradesiyle gerçekleşmiyorsa Florya projesi kimin ya da kimlerin iradesi doğrultusunda gerçekleşmektedir?”

YouTube programında eleştirilerini sürdürdü

Süheyl Batum akşam saatlerinde Galatasaray taraftarının çokça izlediği bir YouTube kanalı olan Eski Açık’a katıldı. Programda Dursun Özbek’e karşı eleştirilerini sürdüren Batum’un söylemlerinden konu başlıkları:

  • “Okan Buruk, Sparta Prag maçlarından önce “Bana bir sol bek alın” diye yalvardı. Yönetim hocaya sol bek almadı”
  • “Kim ne derse desin amatör branşlarla ilgilenilmiyor. Vurdumduymazlık var!”
  • “Dünyada Galatasaray kadar kolay dokunulabilen bir takım yok! Rakip takım başkanlarının Galatasaray hakkında sarf ettiği sözler inanılır gibi değil”

Özbek’ten yanıt gövde gösterisiyle geldi

Dursun Özbek, eski başkanlar ve Okan Buruk’u yanına alarak poz verdi.

Süheyl Batum’un 16 Mayıs günü sosyal medya üzerinden getirdiği eleştirilerden bir gün sonra Dursun Özbek, 17 Mayıs’ta UEFA Kupası’nın 24’üncü kazanılış yıldönümü sebebiyle Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte konuştu. Kürsüde Süheyl Batum’un sözlerine değinmeyen Özbek, tesisleşme ve sportif başarılardan bahsetmeyi tercih etti. Süheyl Batum’un listesinde Disiplin Kurulu Başkanı olmak için yarılan Alp Yalman’ın da konuşma yaptığı etkinlikte Faruk Süren, Adnan Polat ve Burak Elmas da yer aldı. Son günlerde adı Dursun Özbek’le yaşadığı fikir ayrılığı ve yeni dönemde Sportif A.Ş.’de olup olmayacağı sorularıyla gündemden düşmeyen Erden Timur da Başkan Özbek’le samimi görüntüler verdi. Geçmişte Dursun Özbek’i çok sert eleştiren, son olarak kaleme aldığı köşe yazısında da Özbek’i desteklemeyeceğini belirten gazeteci Fatih Altaylı da töreni en ön sıradan izleyenler arasındaydı.

İnşaatı süren tesisler hakkında konuşan Özbek, “Ali Sami Yen’den beri Galatasaray’a hizmet eden çok değerli başkanlar var. Onların yaptıklarının üzerine bir tuğla daha koymak için arkadaşlarımla çalışıyoruz. Umarım bundan sonraki yönetimler de böyle yapar. Her gelen yönetim önceki yönetimin bir fazlasını yapar. Gelecek başkanlara başarılar diliyorum. Bu tesislerde az işimiz kaldı. Sahalarımızın bir tanesinde çimler çıkmaya başlayacak. Burada yaptığımız sahalar, bugüne kadar ki en gelişmiş sistemdir. Binamızın cephesi, 20-25 gün sonra kapanacak. Florya’daki tesisler yaklaşık 40-45 sene önce yapıldı. Yapanlara teşekkür ediyorum. Futbolun geldiği şartlarda, böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. 2024-2025 sezonunu bu tesislerde açacağız. Bu tesislerimizin ilk fazı bitti. Kulübümüze hizmet edecek altyapı ve A Takımı tesislerini barındırıyor burası. Tesisler, stadımıza da çok yakın. Burası büyümeye de müsait. Sadece futbola değil, diğer spor dallarına da hizmet edebilir bu proje. Kemerburgaz Tesisleri, ülkemizin yeni yıldızlarının yetiştiği bir yer olacak. Bu tesisler, Galatasaraylılar tarafından yapılmış ve herkesin emeği var. Erden Timur’un da bu tesislerde emeği büyük” dedi.

Törende söz alan ve 17 Mayıs’ta sahada bulunup UEFA Kupası’nın kazanılmasında etkili olan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bu tarihin kendisi için çok kıymetli olduğunu belirterek, “İnşallah pazar günü bir şampiyonluk daha yaşayacağız. Bunun sevinici de tekrar hep beraber yaşayacağız. Biz sahada savaşıyoruz. Camia olarak birliktelik gösteriyoruz ve bu durumu da başarıya katkı sağlıyor. Beni buraya layık gören herkese teşekkür ediyorum. Umarım uzun yıllar burada olurum” dedi.

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında bir puan kazanması halinde Süper Lig’de şampiyon olmayı garantileyecek. Şampiyonluğun resmen ilan edilmesi halinde Özbek ve Batum arasındaki seçim yarışının daha da kızışması ve söylemlerin daha da sertleşmesi bekleniyor.

Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi bittiPanathinaikos’ta Fatih Terim dönemi bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.