Kopenhag maçına dış basından ilgi: ‘Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı’

Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Kopenhag'a karşı 2-0 geri düşen Galatasaray 86 ve 88. dakikalarda Sacha Boey ve Tete'nin ayağından bulduğu gollerle beraberliği yakaladı ve 1 puan aldı. Bu dönüş dış basında da büyük yankı uyandırdı.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın geri dönüşü dış basında da yer aldı.

2022-23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray 3 eleme turu geçtikten sonra Devler Ligi’nde boy göstermeye hak kazandı. Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Kopenhag’ı İstanbul’da ağırlayan sarı-kırmızılılar maça hızlı başlayıp pozisyonlar üretse de istediği golü bulamadı. Kopenhag 35 ve 58. dakikada bulduğu gollerle 2 farklı üstünlük yakaladı. 73. dakikada 10 kişi kalan Danimarka temsilcisine karşı iyice baskı kuran Cimbom, 86’da Sacha Boey ve 88’de Tete’nin ayağından gelen iki şık golle beraberliği kurtardı. 1 puanla başlangıç ve geri dönüş dış basında da ilgi gördü.

Danimarka’dan DR, “İki dakikada gelen iki gol, Kopenhag’ın müthiş başlangıcını berbat etti. Kopenhag Şampiyonlar Ligi grup aşamasının ilk haftasında büyük bir sürpriz yaratmaya sadece milimetreler uzaktaydı. Ancak Galatasaray, bitime on dakika kala etkileyici bir geri dönüş yaptı” ifadelerine yer verdi.

Bir başka Danimarka menşeli basın kuruluşu TV2’de ise kırmızı kartın Kopenhag için ağır sonuçlara yol açtığını belirttiği haberinde “Jelert’in gördüğü kırmızı kart Türkleri yeniden maça davet etti ve son beş dakikada iki gol yiyen Danimarka şampiyonu, beraberlikle yetinmek zorunda kaldı” sözlerine yer verdi.

Ekstra Bladet, okuyucularına geri dönüşün gerçekleştiği iki dakikayı “Elias Jelert’in aklını sonsuza dek kurcalayacak iki dakika” cümlesiyle özetledi. Bir başka Danimarka kuruluşu BT “Ali Sami Yen Stadyumu, 50.000’e yakın fanatik Türk taraftarın doldurduğu Avrupa’nın cehennem gibi sahalarından biri. Kopenhag topu her ayağına aldığında, seyirciler ses seviyesini 130 desibelin üzerine çıkardı. Bu, hakemin düdüğü çaldığında kulağınızın hemen yanında durmanıza eşdeğerdir. Yani Galatasaray’ın sahasının cadı kazanı olarak anılması boşuna değil” diyerek Galatasaray taraftarının yarattığı atmosferden övgüyle söz etti.

Kopenhag'ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret ettiKopenhag’ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret etti

Ukrayna basınından Terrikon ise eski Shakhtar Donetsk oyuncusu Tete’nin performansına dikkat çekerek “Tete, Galatasaray’ın Kopenhag ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında beraberliği kurtardı. İkinci sarı kart gören Jelert, konuk takım adına her şeyi mahvetti. Galatasaray büyük bir eforla üst üste iki golle maçın gidişatını değiştirdi.” ifadelerine yer verdi.

Ua-Football ise Galatasaray’ın kadro kalitesine dikkat çekerken “Ünlü bir takım, sürekli olarak başarılı sonuçların garantisi değildir” sözlerine yer verdi.

Norveç basınından Verdens Gang ise Kopenhag’da forma giyen Norveçlilere dikkat çektiği haberinde “Galatasaray karşısında Norveçli oyuncular Mohamed Elyounoussi ve Birger Meling’in sorumluluk almasıyla Kopenhag üç puanı alıyordu; ama sonra büyük bir Türkiye final sprint’i yaşandı” sözlerini kullandı.

Galatasaray gitti, geldi! Geri dönüş 1 puana yettiGalatasaray gitti, geldi! Geri dönüş 1 puana yetti

İspanyol AS, Tete ve Boey’in bulduğu gollerin İstanbul’daki trajediyi önlediğini okurlarına iletti. Galatasaray’ın rahat kazanması beklenen maçta Kopenhag’ın sürpriz yaptığına dikkat çekildi. Bir başka İspanyol gazete Mundo Deportivo ise geri dönüş golcülerinin ismini vurguladı.

İtalyan spor gazetesi La Gazetta Dello Sport Galatasaray’ın son derece ofansif bir 11’le sahaya çıktığını, ilk yarım saat sonunda Kopenhag’ın oyuna tutunduğunu ve ardından 2 farkla öne geçtiğini yazdı. Danimarka ekibinin 10 kişi kalmasının maçın dönüm noktası olduğu belirtildi.

Brezilya basınından Globo ise kenardan gelerek oyunun akışında etkisi olan Brezilyalı Tete’den maçın özetini görürken “Tete yedek kulübesinden çıktı ve Kopenhag karşısında Galatasaray’a beraberliği kazandırdı. Eski Shakhtar ve Gremio oyuncusu, ikinci yarının sonlarına doğru harika bir gol atarak Türk takımı adına skoru 2-2’ye getirdi” sözlerine yer verdi.

Burası Şampiyonlar Ligi... Ders almak şartBurası Şampiyonlar Ligi… Ders almak şart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.