Galatasaray’ın Joker’i Barış Alper, üç farklı mevkide de haftanın 11’inde

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz’ın performansı göz dolduruyor. Pek çok mevkide forma şansı bulan genç oyuncu, Opta verilerine göre hazırlanan Süper Lig’de haftanın 11’ine bu sezon üç farklı mevkide birden seçilmeyi başardı.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da sezona damga vuran isimlerden biri çok yönlü performansıyla öne çıkan Barış Alper oldu.

Galatasaray’ın Gaziantep FK’yı mağlup ettiği maçta son saniyede galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz taraftarından övgüler toplamıştı. Maça sağ kanatta başlayıp birçok bölgede değerlendirildikten sonra mücadeleyi sol bekte tamamlayan genç oyuncu, Okan Buruk tarafından şimdiye kadar pek çok farklı mevkide değerlendirildi ve hepsinde iyi performans gösterdi.

Bein Sports tarafından her hafta Opta verileri göze alınarak hazırlanan haftanın 11’inde, 23. haftada da kendisine yer bulan Barış, bu kez ilk kez sağ bek olarak bunu gerçekleştirdi.

Şampiyonlar Ligi'nin en güzel gollerine Galatasaray damgasıŞampiyonlar Ligi’nin en güzel gollerine Galatasaray damgası

Daha önce 18’inci haftanın 11’ine sol bek, 20’nci haftanın 11’ine de sol açıktan dahil olan milli futbolcu, kendisine yapılan ‘Joker’ benzetmesini Opta’nın resmi istatistiki verileriyle de kanıtlamış oldu.

23 yaşındaki futbolcu 2021 yazında 2,1 milyon euro karşılığında Galatasaray’a katılmıştı. Bu sezon 22 lig mücadelesinde forma şansı bulan Barış, takımına bir gol iki asistlik katkı yaptı.

Etkili performansıyla dünya futbol kulüplerinin de ilgisini çeken Barış’ı Gaziantep FK karşılaşmasında 6 farklı kulübün scoutlarının izlediği iddia ediliyor. Galatasaray’ın futbolcusu için 15 milyon euro altındaki teklifleri dikkate almayacağı belirtiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.