Galatasaray’ın kara gecesi… Karşıyaka’da olay var

Futbol takımının kendi sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmesinin ardından Galatasaray, basketbolda da Karşıyaka'ya 97-82 yenildi ve sezonu kapattı. Maçın bitimine az bir süre kala Buğrahan Tuncer'in yaptığı hareket sonrası salon karıştı.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Karşıyaka, Galatasaray'ı mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final üçüncü maçı Karşıyaka ve Galatasaray arasında İzmir’de oynandı. Kazanan tarafın yarı finale yükseleceği maçta ev sahibi taraftarlar Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu tribünlerini tıka basa doldurdu.

Maça muazzam taraftar desteğiyle başlayan Karşıyaka 16-0’lık seri yakaladı. Galatasaray karşılaşmadaki ilk basketini altıncı dakikada Klemen Prepelic’le üretebildi. İlk çeyrek Karşıyaka’nın 25-12 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan ev sahibi ekip 8-0’lık seri yakalayarak aradaki farkı 21’e yükseltti. Galatasaray karşılık vererek 9-0’lık seri yakalayıp farkı biraz olsun eritti. İzmir’de soyunma odasına Karşıyaka’nın 50-35’lik üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip final periyoduna 75-59’luk avantajla gitti. Son çeyrekte ortalık karıştı. Bitime dört dakika 33 saniye kala beşinci faulünü alan Buğrahan Tuncer bench’e gelirken tribünden kendisine küfürler edildi. Tuncer de yerine otururken taraftarlara yönelik çirkin bir vücut hareketinde bulununca ortam gerildi.

Parkeye yağan yabancı maddelerin ardından salonda üçüncü anons da yapıldı ve hakemlerle takımlar soyunma odasına gitti. Salonun boşaltılmasının ardından kaldığı yerden devam eden mücadelede üstünlüğünü koruyan Karşıyaka karşılaşmadan 97-82 galip ayrılıp seride durumu 2-1’e getirerek yarı finale yükseldi.

 

Böylelikle Karşıyaka yarı finalde Anadolu Efes’e rakip oldu. Play-off’un diğer eşleşmesinde ise Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.