Galler kulübünün 141 puanı silinebilir

Puan silme cezaları Ada futbolunun gündeminden düşmüyor. Son olarak Galler ekibi Pontypridd 1341 puanının silinmesiyle karşı karşıya.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Portypridd'e 141 puan silme cezası gelebilir.

Geçtiğimiz haftalarda Premier Lig ekiplerinden Everton’ın 10 puanı silindi. Sean Dyche yönetimindeki formda ekip buna rağmen üst üste aldığı galibiyetlerle küme düşme hattından erkenden kurtuldu ve yoluna devam ediyor.

Ancak Galler ekibi Portypridd kulübü o kadar şanslı olmayabilir. Kulüp hakkında oyuncuların düzgün kaydedilmediği ve temsilcilere borçlarının bulunduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Galler Futbol Federasyonu konuyla alakalı inceleme başlattı. Kulüp toplam 18 dosyada suçlu bulundu. Ocak 2025’e kadar transfer yasağı alan takımın bu sezon için 6 puanı silindi. Kulüp an itibarıyla 7 puanla ligin son sırasında.

Ancak bu ceza kulüp adına hiçbir şey. Öyle ki oyuncu sözleşmelerinden kaynaklanan yükümlülüklere uyulmaması ve kayıtsız oyuncuların maçlarda oynatılması suçlaması 2024-25 sezonunda tekrarlanırsa 135 puanlık büyük bir kesintiyle sonuçlanacağı anlamına gelebilir.

Premier Lig'in TV yayın hakları 6,7 milyar sterlin, Türkiye'de Süper Lig sadece 120 milyon dolar!Premier Lig’in TV yayın hakları 6,7 milyar sterlin, Türkiye’de Süper Lig sadece 120 milyon dolar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.